Ingezonden persbericht


Groen popfestival in de East Midlands

Amsterdam, 15 juli 2009 - Het Summer Sundea Weekender Festival in de Engelse East Midlands, probeert opnieuw het kwaliteitskeurmerk binnen te halen voor het groenste muziekevenement van Groot-Brittannië. Het festival op 14, 15 en 16 augustus bij De Montfort Hall in het centrum van Leicester won dit eco-label eerder in 2008 en 2007. Summer Sundae maakt haar CO2 voetafdruk zo klein mogelijk door maximale inzet van openbaar vervoer, het gebruik van groene stroom en het recyclen van alle afval.

Kleinschalig en familievriendelijk

Het muziekevenement staat bekend om zijn kleinschalig en familievriendelijk karakter met goede en bekende artiesten. Dit jaar worden bezoekers getracteerd op optredens van The Streets van zanger Mike Skinner, de Britpop rockband The Charlatans, de Amerikaanse Indie folkband Bon Iver en The Zutons van de hit Valerie. Nieuw dit jaar is The Garden, een kunstzinnig toevluchtsoord midden op het terrein. Een rustplaats voor bezoekers met onder meer een kinderdorp, filmvertoningen en workshops sieraden maken, muziek en kunst.

Camping op festivalterrein

Het Summer Sundae Festival presenteert dit jaar meer dan 100 verschillende optredens verdeelt over 6 podia. Volgens The Times is het evenement een van de beste muziekfestivals voor families. Voor uw nachtrust kunt u leuke hotelovernachting of Bed & Breakfast boeken in de buurt vanaf 30 euro per nacht of, zoals het een echte festivalganger betaamt, uw tent opzetten op de voor dit evenement aangelegde camping. Deze camping is verdeeld in het stille terrein en het festivalterrein, aan u de keus.

Aantrekkelijk geprijsd

Voor buitenlandse bezoekers is Engeland op dit moment zeer aantrekkelijk geprijsd door de lage koers van het Britse pond. Informatie over het festival en accommodatie vindt u op www.discovereastmidlands.nl. De East Midlands is makkelijk te bereiken. Een retourticket met BMI Baby van Schiphol naar East Midlands Airport kost vanaf ¤145,- (inclusief alle toeslagen). Met de auto kunt u vanuit Rotterdam elke avond/nacht met P&O Ferries naar Hull varen. Een retourtje voor twee personen met auto en een standaard cabine kost vanaf ¤278,-.

The East Midlands bestaat uit zes graafschappen: Derbyshire (waaronder het Peak District), Leicestershire, Lincolnshire, Northamptonshire, Nottinghamshire en Rutland (Engeland's kleinste county).

Noot voor redacties

Noot aan de redactie,

Ingezonden persbericht