Politie Rotterdam Rijnmond


* AUTOINBREKERS AANGEHOUDEN DANKZIJ ALERTE GETUIGEN

Politieagenten hielden in de nacht van donderdag op vrijdag twee auto-inbrekers op heterdaad aan. Getuigen zagen dat tweetal zich op de Dirkslandhof verdacht ophield rondom verschillende auto's. Zij waarschuwden de politie en hielden de inbrekers in het oog. Agenten arriveerden rond drie uur. Zij zagen al snel twee personen die voldeden aan het gegeven signalement. Deze mannen zijn aangehouden. Bij fouillering bleek dat zij verschillende inbrekerswerktuigen bij zich droegen. De mannen, afkomstig uit Poortugaal (46) en Rotterdam (41) zijn overgebracht naar het politiebureau. De Rotterdammer zou op de uitkijk gestaan hebben terwijl de ander de inbraken pleegde.
Na onderzoek bleken er twee auto's, één op de Tiengementesingel en één op de Dirkslandhof opengebroken te zijn. De radio die uit een van de auto's gestolen was, werd in de directe omgeving van de aanhouding aangetroffen, evenals andere goederen die vermoedelijk ook van diefstal afkomstig zijn.
Het tweetal is ingesloten. Er wordt onderzocht of de twee in verband gebracht kunnen worden met andere inbraken.


* MAN MET DOORGELADEN VUURWAPEN AANGEHOUDEN

Donderdagmorgen heeft de politie een 23-jarige Rotterdammer aangehouden. De man had een doorgeladen vuurwapen bij zich. Agenten gingen af op een melding over ruzie en troffen de verdachte op de Nieuwe Binnenweg aan. Hij bleek nog een gevangenisstraf van 103 dagen uit te moeten zitten. Tijdens zijn fouillering troffen de agenten naast het doorgeladen vuurwapen, ook verdovende middelen en een grote hoeveelheid geld gevonden.


* CONTROLE NA KLACHTEN
VLAARDINGEN - Na diverse klachten van omwonenden over het rijgedrag op de Westlandseweg, heeft de politie hier donderdagavond passerend verkeer gecontroleerd. Tussen half tien en tien uur kregen acht personen een bekeuring voor het overschrijden van de maximaal toegestane snelheid. Eén van de automobilisten reed dertig kilometer te hard. Aangezien het om een beginnend bestuurder ging krijgt hij een punt op zijn rijbewijs bijgeschreven.


* VERKEER GECONTROLEERD
ROTTERDAM ZUID - Automobilisten die zich niet aan de geldende verkeersregels houden zorgen met grote regelmaat voor gevaarlijke verkeerssituaties. Op de Groene Kruisweg is bij controles al regelmatig gebleken dat de regels overtreden worden. Om de verkeersveiligheid te waarborgen controleerden agenten donderdagmiddag tussen half drie en vier uur passerend verkeer op de betreffende straat.
Hierbij werden er 13 bekeuringen uitgeschreven. Onder andere bestuurders die te hard reden, geen gordel droegen en niet hands free belden kregen een bekeuring.


* MAN RAAKT BEKNELD TUSSEN TRUCK EN DEUR
ROTTERDAM - Op het terrein van een bedrijf aan de Shannonweg raakte donderdagochtend, rond tien uur, een man bekneld tussen de deur van een laadperron en zijn truck.
De man was naast de auto bezig een trailer aan te koppelen toen de combinatie plotseling begon te 'rollen'. De 26-jarige man uit Hellevoetsluis, probeerde nog wel de truck te stoppen maar kwam daarbij bekneld te zitten. Hij is met ernstig inwendig letsel en rugletsel overgebracht naar het Zuiderziekenhuis. De Arbeidsinspectie en de Zeehavenpolitie stellen een onderzoek in naar de exacte oorzaak.


* INBREKERS HETERDAAD AANGEHOUDEN
BARENDRECHT - Politieagenten hielden donderdag in de vroege ochtenduren drie inbrekers aan. Het drietal brak rond vier uur in bij een woning aan de Populierenhout. Getuigen zagen dit en zij waarschuwden de politie. Gealarmeerde agenten gingen hier direct naar toe. De inbrekers waren inmiddels vertrokken. Er werd een uitgebreid buurtonderzoek ingesteld. In de tuin van een woning aan de Populierenhout werd een van de verdachten aangetroffen. Deze 27-jarige inwoner van Bergen op Zoom is aangehouden. Hij is overgebracht naar het politiebureau.
De twee andere verdachten, een 24-jarige inwoner van Bergen op Zoom en een 25-jarige Rotterdammer werden kort daarna aangehouden. In het voertuig van de drie werden verschillende inbrekerswerktuigen aangetroffen.
Het drietal is ingesloten in afwachting van het onderzoek.


* POLITIE HOUDT MANNEN AAN NA BEDREIGING
BLEISWIJK - Bewoners van de Platanendreef ondervonden veel last van één van hun buren in de nacht van donderdag op vrijdag, om ongeveer twee uur.
De man die voor overlast zorgde, had samen met twee vrienden een kampvuur gemaakt in zijn tuin. Toen mensen daar iets van zeiden achtervolgde en bedreigde hij hen.
Toen de politie kwam, was één van de mannen reeds vertrokken, maar de bewoner, een 45-jarige man en zijn 38-jarige vriend/buurman waren nog in de tuin aanwezig. Toen zij werden aangesproken door de politiemensen namen de twee een dreigende houding aan en dreigden onder andere met een schep. De 38-jarige man werd gepepperd en gaf zich snel gewonnen. Hij werd aangehouden. De 45-jarige bleef zich verzetten en daarvoor was de inzet van een diensthond noodzakelijk.


* POLITIE HOUDT MAN AAN MET DOORGELADEN VUURWAPEN

ROTTERDAM - Politiemensen die donderdagochtend, rond zes uur naar aanleiding van een ruzie naar de Nieuwe Binnenweg reden, troffen daar een man aan die gesignaleerd stond.
De man, een 23-jarige Rotterdammer, had ruzie gehad met een andere, onbekend gebleven man. Nadat de politiemensen hem naar zijn identiteitsbewijs hadden gevraagd bleek hij na controle nog gesignaleerd te staan voor 103 dagen gevangenisstraf. De man werd gefouilleerd en toen troffen de politiemensen in zijn zakken een grote hoeveelheid geld aan en verdovende middelen. Ook werd een doorgeladen vuurwapen op zijn lichaam aangetroffen. De man is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. daar werd hij ingesloten.