Watersportverbond - KNWV

Nederlands zilver in het verschiet op Splash WK

vrijdag 14 augustus 2009

Op het Splash WK strijden vandaag verschillende Nederlanders om de zilveren plak. Bij het Flash-EK bezetten de Nederlanders het gehele podium.

Splash WK
Met nog maximaal twee wedstrijden te varen gaat de Nieuw-Zeelander Declan Burn met 20 punten aan kop. Theoretisch zou hij nog van de titel kan worden weggehouden door Stan Hart (NED) en Ard van Aanholt (Curaçao), beiden met 52 punten.
Stan Hart, op dit moment één van de sterkste Nederlandse
Splash-zeilers (tweede tijdens de Open Nederlandse Kampioenschappen 2009) begon het evenement wat minder, maar lijkt sinds woensdag weer helemaal in vorm te zijn.
Regerend Nederlands Kampioen Wietse Pijlman heeft al geruime tijd last van een knieblessure, en dat is terug te zien in het klassement. Desalniettemin bezet hij een verdienstelijke veertiende plaats. Ook de Nederlanders Tobias Tanis en Hansebas Meijer doen goede zaken met respectievelijk een vijfde en zesde plaats. Tussen de nummers twee tot en met zeven zit maar 6 punten verschil, dus daar kan vandaag nog van alles gebeuren.
Bij de meiden ligt de Nederlandse Nienke Jorna (zie foto links) voorop, met een tiende plek in het totaal klassement met 68 punten. Zij wordt op de dertiende plaats gevolgd door de verrassing van het evenement Samantha de Schiffart (NED) met 88 punten.
De wereldkampioene 2008 bij de meisjes, Philippine van Aanholt (Curaçao), bezet momenteel de 17de plaats met 111 punten.

Flash EK
In de Flash ligt Bob Heineke (NED) al het gehele evenement stevig op kop. Hij wordt op dit moment gevolgd door Igor van Zalinge en Ruud Westerbeek. Met een verschil van 7 respectievelijk 9 punten, zijn de kaarten hier nog niet geschud. Eerste dame is Betty Gietema op een zesde plaats in het totaalklassement.

De omstandigheden tijdens het evenement zijn lichter dan verwacht. Waar Wales normaal bekend staat om zijn onstuimige omstandigheden, is de wind nu lichter en veranderlijker. Voor vandaag, de laatste dag van het evenement, is een harde wind voorspeld.

Kijk voor de laatste stand van zaken op het WK en EK op de website van de organisatie: Splashworlds.org