Politie Gelderland-Zuid
Politie waarschuwt voor diefstal-truc

Beneden-Leeuwen, 14-08-2009 o Donderdagmiddag, even voor 15.00 uur, vond er een diefstal plaats in het pin-lokaal van de Rabo-bank aan de Zandstraat in Beneden Leeuwen, waarbij het slachtoffer door middel van een truc werd afgeleid.

Het slachtoffer, een 50 jarige man uit Beneden Leeuwen, werd door een onbekende man gevraagd of hij 2 euro kon wisselen. Toen het slachtoffer in zijn portemonnee zocht naar kleingeld griste de dader de pinpas uit de hand van het slachtoffer. Het slachtoffer heeft de pinpas terug kunnen pakken, maar mist wel kleingeld uit zijn portemonnee.

De dader is vervolgens, samen met een andere man, de Zandstraat op gerend in de richting van Wamel.

Een soortgelijke poging vond woensdagmiddag plaats op de parkeerplaats van een supermarkt, gevestigd aan de Nijverheidsstraat te Beneden Leeuwen. Ook daar werd het slachtoffer, een 56-jarige vrouw, benaderd door een door haar onbekende man met de vraag of zij twee euro kon wisselen. Het slachtoffer had snel in de gaten dat het niet pluis was en sloeg de dader in het gezicht om van de man af te komen en vertrok.

In beide gevallen gaat het om een man met een licht getinte huidskleur. Zijn leeftijd wordt geschat tussen de 25 en 40 jaar.

Getuigenoproep

De politie van het team Beuningen / Maas en Waal verzoekt getuigen van deze twee incidenten, die bijvoorbeeld de man hebben zien wegrennen op de Zandstraat, zich te melden via telefoonnummer 0900 8844. Ook mensen die op een soortgelijke manier zijn benaderd en daarvan nog geen melding aan de politie hebben gedaan, worden verzocht zich te melden. (03)