Gemeente Hellevoetsluis


Gemeente Hellevoetsluis blij met toegekende subsidie woningbouwprojecten

Het gemeentebestuur heeft verheugd gereageerd op het bericht dat minister van der Laan ook de Gemeente Hellevoetsluis subsidie heeft toegekend voor twee woningbouwprojecten. Het gaat om de projecten "Dijckhoeve" ("De Oude Melkfabriek") en Groote Dok Oost.

De minister heeft de subsidies toegezegd in het kader van de Tijdelijke stimuleringsregeling woningbouw. 211 gemeenten hadden een aanvraag ingediend voor 607 projecten van in totaal ruim 227 miljoen euro. De gemeente Hellevoetsluis had de subsidie aangevraagd voor het woningbouwproject "De Oude Melkfabriek", waarvan de bouw van 40 woningen, in 2009, kan worden gestart. Voor dit project heeft de minister EUR 175.000,- subsidie verleend. "Groote Dok Oost", waarvan de bouw van 45 woningen kan worden gestart in 2009, heeft een subsidie gekregen van EUR 358.000,-

Gemeenten met woningbouwprojecten die door de economische crisis stil dreigen te vallen, konden voor 15 juli aanvragen indienen voor de stimuleringsregeling woningbouw. Door deze subsidie kunnen deze woningbouwprojecten alsnog dit jaar starten. Landelijk worden 14.679 woningen voor in totaal EUR 100 miljoen gesubsidieerd. Na deze eerste tranche volgen later nog twee ronden waar gemeenten aanvragen voor kunnen indienen. Portefeuillehouder Joosten: "We zijn zeer blij met de toegekende subsidie. Ook in de nieuwe ronden zullen we zeker weer proberen subsidie te verkrijgen voor een of meerdere van onze woningbouwprojecten."

De inzet van de subsidie is niet alleen bedoeld om de teruggang in de bouwproductie door de economische crisis te beperken, maar ook de stijging van de werkloosheid af te remmen. Wethouder Joosten: "De maatregel is goed voor de werkgelegenheid in onze gemeente en sluit ook nog eens goed aan op onze eigen stimulerende maatregelen die het gemeentebestuur eerder dit jaar heeft vastgesteld."

08/13/2009