Persbericht:
Dynamic Fource wint NK parachutespringen
met hoogste gemiddelde ooit.
Roosendaal 12 augustus 2009
Afgelopen weekend hebben de Nederlands kampioenschappen Parachutespringen plaatsgevonden. NK 2009 vond dit jaar plaats bij Nationaal Paracentrum Teuge. Dit maal waren er 14 deelnemende teams, 1 freefly team en 1 canopy formation team. Met het hoogste gemiddelde ooit ging Dynamic Fource er met de eerste prijs van door. Deze prestatie zal er hoogstwaarschijnlijk voor zorgen dat plaatsing voor WK 2010 te Rusland niet uit zal blijven.
"We
hebben een goede wedstrijd gesprongen, ondanks dat we dit jaar minder trainingssprongen hebben kunnen maken. Maar we hebben hard getraind in de windtunnel bij Indoor Skydive Roosendaal. Daardoor hebben we onze prestaties opnieuw weten te verbeteren bij de NKP. Ons persoonlijk record is gesneuveld. We hebben een gemiddelde score van 18,8 punten over 10 rondes behaald. Dit is een nieuw Nederlands record! Aan het eind van dit jaar starten we met de training voor de Wereld Kampioenschappen in Rusland in 2010. We hebben een druk trainingsschema voor de boeg, want ook internationaal willen we scoren. We hopen ons persoonlijk record opnieuw te verbeteren richting de 'magische' 20 punten.
"
Aldus een trotse Paul Hofstee, teamlid Dynamic Fource.
Formatiespringen is de grootste
discipline binnen het skydiven. Het is de bedoeling dat zoveel mogelijk formaties; figuren tijdens een vrije val worden getoond. De wedstrijd bestaat uit 10 sprongen van elk 35 seconden vrije val. Tijdens deze 10 springen dienen vooraf gelote figuren zo vaak mogelijk getoond te worden.
Niet alleen de hoeveelheid formaties zijn
van doorslaggevend belang in de wedstrijd, maar uiteraard ook snelheid en het correct uitvoeren van de figuren. Het beoordelen van de prestaties wordt door een groep van 5 juryleden gedaan aan de hand van videobeelden die een meevallende
cameraspringer
maakt.
Per sprong worden formaties geloot uit
een pool. De springers worden jaarlijks in kennis gesteld van deze formaties. De teams worden op deze manier in de gelegenheid gesteld om de formaties te trainen. Het trainen vindt bij goede weersomstandigheden vaak buiten plaats. Maar tegenwoordig kan het gehele jaar door, weer of geen weer getraind worden in een verticale windtunnel.
De records worden internationaal steeds
scherper gesteld dus is veel training noodzakelijk. De komst van de windtunnel in Nederland is dan ook zeker een uitkomst. Dit draagt enorm bij aan het niveau van vele teams. De top drie van het Nederlands Kampioenschap traint op regelmatige basis bij Indoor Skydive Roosendaal. Het kunnen trainen in alle weersomstandigheden is voor teams die opereren op topniveau echt een must. Daarnaast is de training veel effectiever. Springers hoeven niet iedere keer met hun parachute in een vliegtuig naar boven, maar kunnen aan één stuk door oefenen.
Overall winnaar Dynamic Fource weet door
al deze extra indoor trainingen bij Indoor Skydive Roosendaal het hoogste gemiddelde ooit te behalen. Zij mochten zich met een gemiddelde van 18,8 punten Nederlands Kampioen 2009 noemen. Hierdoor zal de plaatsing voor WK 2010 in Rusland
hoogstwaarschijnlijk niet uit blijven. Team NRG werd 2e en team Whooops behaalde de 3e plaats.
''Uiteraard
willen wij Dynamic Fource feliciteren met hun eerste plaats en niet te vergeten met hun nieuwe record.'' zegt Marketing
Manager Robert Ros. ''Dynamic Fource voelt toch een beetje als ons 'eigen' team. Zo komen met vaste regelmaat trainen, daarbij is één van de teamleden werkzaam binnen Indoor Skydive Roosendaal.'' Natuurlijk willen wij ook NRG en Whooops feliciteren met hun behaalde prestaties. Ook deze toppers mogen wij vaak verwelkomen in onze tunnel.
''
Wij vinden het erg fijn een bijdrage te kunnen leveren aan de Nederlandse skydivesport. Onze tunnel is niet alleen gemaakt voor recreanten maar ook professionele teams. We weten allemaal dat het weer in Nederland erg wisselvallig is en je daar niet op kunt bouwen. Bij het indoor skydiven heb je daar geen omkijken naar en kan er op ieder gewenst moment getraind worden. Daarbij is de trainingscurve vele malen hoger bij het oefenen in een indoor skydive faciliteit. Nederlandse teams kunnen dan qua niveau aansluiten bij de absolute top. Dit maakt dat de relatief onbekende skydivesport in Nederland kan gaan groeien.'' verteld marketing manager Robert Ros.
---
Noot voor redacties
Ingezonden persbericht