Vlaamse Overheid

Diepenbeek en Bilzen (Beverstraat)

Asfaltering van de N2 in Diepenbeek en Bilzen (Beverstraat)

Vlaamse overheid

vrijdag 7 augustus 2009

Vanaf maandag 10 augustus tot en met woensdag 19 augustus 2009 zal Wegen en Verkeer Limburg het wegdek van de N2 (Grendelbaan, Tipstraat, Beverststraat en Holt) heraanleggen. De aannemer zal de huidige asfaltlaag affrezen en vervolgens een nieuwe laag asfalt aanleggen omdat het huidige wegdek niet meer voldoet aan de gestelde normen. Samen met deze
werkzaamheden zullen de fietspaden een nieuwe rode bovenlaag krijgen.

Fasering

maandag 10/08 t.e.m. donderdag 13/08
In de loop van de eerste vier dagen wordt de huidige asfaltlaag verwijderd. Tijdens deze werkzaamheden blijft de N2 steeds open voor het verkeer richting Diepenbeek. Voor het verkeer richting Bilzen is er een omlegging voorzien via de E313. Buiten de werkuren is de N2 in beide richtingen open.

vrijdag 14/08 en maandag 17/08
Tijdens de volgende twee dagen legt de aannemer een nieuwe asfaltlaag aan. Dit gebeurt geleidelijk aan over het volledige stuk vanaf Bilzen richting Diepenbeek. De N2 wordt dan volledig afgesloten tussen de N76 (Nieuwstraat) en het kruispunt met de Rehagestraat. Het agentschap voorziet een omleiding via de E313 in beide richtingen. Buiten de werkuren en tijdens het weekend is de N2 open voor het verkeer.

dinsdag 18/08 en woensdag 19/08
Tijdens de laatste twee dagen krijgt het fietspad een rode toplaag. Deze werken worden uitgevoerd met een rijdende werf. Verkeer is dan mogelijk in beide richtingen, met lichte hinder. Wij verontschuldigen ons voor de overlast en danken u voor uw begrip. Er wordt telkens gewerkt tussen 07.00 uur en 20.00 uur. Wegen en Verkeer Limburg raadt de handelaars en bewoners die langs de werfzone wonen, aan om hun wagen te parkeren in naburige straten indien zij hier tijdens de werkzaamheden gebruik van willen maken.