Clavister UTM oplossingen domineren in Real-World Labs test
SG3200 en SG50 security gateways duidelijk beter dan de concurrentie
BERGEN OP ZOOM, 20090810 -- De SG3200 en SG50 security gateways van IP-beveiliging en Unified Threat Management (UTM) specialist Clavister zijn als beste uit de bus gekomen in een vergelijking van UTM applicaties door Real-World Labs, een onderdeel van de Universiteit voor Toepaste Wetenschappen in Stralsund, Duitsland. De test is uitgevoerd in opdracht van het Duitse tijdschrift Network Computing. De Clavister security gateways bleken over de gehele linie beter te presteren dan de concurrentie, door hun uitgekiende combinatie van breedband management, datarangschikking (data prioritization) en VPN capaciteit.
Voor de test simuleerde het testlab een omgeving met drie bijkantoren van elk 20 werkstations, die allemaal in verbinding stonden met het hoofdkantoor en het internet. De UTM applicaties zijn getest op hun capaciteit om de individuele werkstations te beschermen door middel van een firewall en tegelijkertijd een continue beveiligde communicatie via een VPN verbinding tussen de werkstations te garanderen.
Elke applicatie is verder getest op rangschikken van de data voor het uitvoeren van traditionele data-interfaces en tegelijkertijd gebruiken van real-time toepassingen zoals VoIP en Video over IP.
Andreas Åsander, Vicepresident Product Management van Clavister: "In het huidige economische klimaat worden bij veel bedrijven en organisaties de budgetten voor IT-beveiliging gekort en banen geschrapt. Maar dit leidt onherroepelijk tot netwerken die niet beschermd zijn tegen interne en externe bedreigingen. UTM oplossingen bieden de mogelijkheid om verschillende beveiligingsfuncties te combineren in één applicatie. Dat bespaart tijd, middelen en kosten, wat het tot een ideale netwerkbeveiliging maakt, vooral in tijden van economische tegenwind."
"UTM applicaties winnen aan populariteit en deze test laat zien dat Clavister oplossingen bovengemiddeld presteren, met hoge scores in breedbandmanagement, datarangschikking en firewall toepassingen," concludeert Åsander.
Hoe de SG3200 en SG50 presteerden in de test
* Als firewall toepassing
De prestaties van de applicaties als firewall zijn in eerste instantie getest met tweerichtingsverkeer tussen de LAN en de WAN. In vergelijking met de concurrentie eindigden de Clavister SG50's ruim vooraan, met maximale scores tussen de 134 en 136 MBit/s.
* Met beperkte VPN breedbandcapaciteit
Voor de volgende test is de VPN bandbreedte beperkt tot MBit/s per werkstation en 12 MBit/s voor het hoofdkantoor. Zelfs in deze opstelling presteerden de Clavister applicaties bovengemiddeld voor dataverkeer van het hoofdkantoor naar alle drie nevenvestigingen, met een netwerkperformance tot 12 MBit/s, zoals geconfigureerd, terwijl de communicatie van het hoofdkantoor naar elke nevenvestiging 4 MBit/s behaalde, zoals gepland.
* COS datarangschikking in VPN
Om de VPN datarangschikking te testen is een loadgenerator afgesteld op het creëren van een datastroom met vier verschillende prioriteiten. Deze liepen van de LAN van het hoofdkantoor via de VPN naar de WAN. Na het laden van de testdata moet het verkeer dan zonder dataverlies worden uitgevoerd. In vergelijking met de andere geteste applicaties vielen de Clavister UTM's op door de complete nauwkeurigheid, zonder aantoonbaar verlies van data met de hoogste prioriteit.
* Over de Clavister SG3200 en SG50
Tijdens het opzetten van de testinstallatie bleek de grootste flessenhals niet te zitten in de applicaties zelf, maar in de WAN. Voor wat betreft de prestaties waren de geteste UTM's meer dan in staat om de gestelde doelen te halen. Een meer complexe opstelling daarentegen gaf een meer betekenisvolle combinatie van breedbandmanagement, datarangschikking en VPN prestaties. Hoewel er kleine beperkingen voorkwamen bij de datarangschikking tijdens grotere belasting, bleken de Clavister's SG3200 en SG50 security gateways deze combinatie van uitdagingen goed aan te kunnen.
Over Clavister
Clavister, met het hoofdkantoor in Stockholm, Zweden, levert sinds 1997 toonaangevende oplossingen voor netwerkbeveiliging en biedt daarmee tienduizenden bedrijven in de hele wereld economisch voordeel. De Clavister familie van unified threat management (UTM) toepassingen en oplossingen voor toegang op afstand bieden innovatieve en flexibele netwerkbeveiliging met management en besturing van wereldklasse. Clavister is een pionier op het gebied van virtuele netwerkbeveiliging; samen met het aanbod aan hardware en software toepassingen kunnen klanten zo de beste beveiligingskeuze maken.
De producten worden ondersteund door Clavister's bekroonde programma voor support, onderhoud en opleidingen. In de Benelux wordt Clavister gedistribueerd door MMS-Secure N.V. in Brussel.
Bezoek voor meer informatie www.clavister.com of www.MMS-Secure.eu.