Politie Haaglanden

Extra persbericht 10 augustus

Den Haag, 10-08-2009

Verdachten woningoverval Den Haag aangehouden
Den Haag - De politie heeft vrijdag 7 augustus een 55-jarige vrouw en een 27-jarige man uit Den Haag aangehouden op verdenking van een woningoverval aan de Karperdaal in Den Haag op 1 juli. Bij deze woningoverval werd een vrouw van 63 jaar overvallen. Zij werd door de dader met een stroomstootwapen bewerkt, waarna de dader er met een geldbedrag vandoor ging. Het slachtoffer liep bij de overval verwondingen over haar hele lichaam op.

Afgelopen vrijdag zijn beide verdachten aangehouden. Tevens is er huiszoeking gedaan in de woning waar de 27-jarige verdachte verbleef. Beide verdachten hebben inmiddels een bekentenis afgelegd en zijn maandag 10 augustus bij de rechter-commissaris voorgeleid. Die heeft beide verdachten voor 14 dagen in bewaring gesteld.

De 55-jarige verdachte was de schoonmaakster van het slachtoffer. Zij heeft de sleutel van het huis van het slachtoffer aan de 27-jarige verdachte, een kennis van haar, gegeven. Hij heeft de daadwerkelijke overval gepleegd. De politie kwam beide verdachten op het spoor doordat de overvaller de sleutel achterliet in de woning en de schoonmaakster later aangaf de sleutel kwijt te zijn. Het geld dat buitgemaakt werd is opgegaan aan nog te betalen schulden en een vakantie.