Gemeente Lopik

GEMEENTE
LOPIK

Onderwerp: Vrijwilligers gezocht die meebouwen P aan het nieuwe Dorpshuis Benschop

Het Dorpshuis Benschop staat aan de vooravond van een renovatie (en E mogelijk een uitbreiding). Voor het gebruik, de programmering en de functie van het dorpshuis staan de wensen van de inwoners van de kern Benschop centraal.
R
"Bewoners" van het dorpshuis, maar ook huurders van ruimtes, andere geïnteresseerden en betrokkenen gaan voor een belangrijk deel de activiteiten S en de programmering bepalen. Dit gaat verder dan alleen een gezamenlijke jaaragenda. Er zal worden bekeken welke activiteiten op elkaar kunnen worden afgestemd, hoe zij elkaar kunnen versterken en aan welke aanvullende activiteiten behoefte is. Hiervoor wordt een programmacommissie opgericht. B
Voor deze commissie worden betrokken Benschoppers gezocht die affiniteit hebben met cultuur, kunnen samenwerken, kansen en mogelijkheden zien én voldoende tijd hebben om op vrijwillige basis hun bijdrage te leveren. E
De werkzaamheden bestaan uit het organiseren van samenwerking tussen verenigingen en maatschappelijke organisaties, waardoor een gevarieerd aanbod aan activiteiten en een efficiënt gebruik van het dorpshuis ontstaan. Het R aanbieden van een breed en gevarieerd aanbod van culturele activiteiten in het jaarprogramma, nieuwe activiteiten ontplooien en aantrekken plus bestaande activiteiten waar mogelijk verbeteren. Het bevorderen van de sociale samenhang ("het gemeenschapsgevoel") door het creëren van een ontmoetingsplaats voor I inwoners in het dorpshuis. Het creëren van draagvlak en betrokkenheid bij het dorpshuis onder zowel de instellingen als de inwoners.

Nadere informatie en aanmeldingen via Gerard Bovens, gemeente Lopik, C telefoon 0348-559955, e-mail Gerard.Bovens@lopik.nl. Ook kan contact worden opgenomen met de voorzitter van het dorpshuisbestuur, de heer Aart v.d. Sloot, telefoon 0348-451561.

H Lopik, 10 augustus 2009.