Politie Rotterdam Rijnmond

Maandag 10 augustus 2009


* VIER OPVARENDEN VAN VASTGELOPEN BOOTJE GEHAALD

MAASSLUIS - Nadat bij de politie zondagmiddag, rond half één, een melding was binnengekomen dat een pleziervaartuig was vastgelopen op een strekdam, stelde de Zeehavenpolitie een onderzoek in. De locatie bleek ter hoogte van de Waterkering bij Hoek van Holland. Op het schip zaten vier mensen.
Ook de Havendienst kwam ter plaatse en die trok het vaartuig vlot. Het schip bleek schade aan het roer te hebben en niet meer te kunnen varen. Het is daarna door de Havendienst naar de haven van Maassluis gesleept. Tegen de schipper is proces-verbaal opgemaakt.


* POLITIE TREFT DODE MAN AAN IN TRAPPORTIEK

ROTTERDAM-CENTRUM - Bezoekers van een woning aan de Rochussenstraat troffen zondagmiddag, rond half twee, in een trapportiek het lichaam aan van een dode man. De politie stelde een onderzoek in naar zijn identiteit, maar die kon tot nu toe nog niet blijken. Ook een buurtonderzoek kon geen uitsluitsel geven. In de loop van de maandag wordt sectie verricht op het lichaam om de doodsoorzaak vast te kunnen stellen.


* POLITIE ARRESTEERT VERDACHTEN VERNIELING

ROTTERDAM - De politie heeft maandagavond 3 augustus twee Rotterdammers aangehouden voor openlijke geweldpleging. Een getuige vertelde surveillerende politiemensen dat op de Oldegaarde prullenbakken werden vernield. De politie arresteerde drie jongens, een van hen bleek na onderzoek daar niets mee te maken hebben.
De twee andere verdachten, 15 en 19 jaar oud, zijn overgebracht naar het politiebureau en bekeurd.


* POLITIE TREFT VERWARDE MAN AAN OP VLUCHTSTROOK

ROTTERDAM-WEST - Politiemensen keken vreemd op toen zij in de nacht van zondag op maandag, rond half twee, een man aantroffen op de vluchtstrook van de RW A20. De man zat te dutten op een regisseurstoel. Hij droeg een EHBO tasje, had een WC rol om zijn nek en droeg een oranje veiligheidsvestje.
Hij kon maar slecht een reden geven voor zijn gedrag en wilde alleen nog maar naar de andere kant van de Rijksweg. De man, wiens identiteit nog onbekend is, is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Na onderzoek door een arts is hij overgebracht naar de BAVO-kliniek in Capelle aan den IJssel


* POLITIE ARRESTEERT VERDACHTE VERNIELINGEN

Donderdag 6 augustus kreeg de politie een melding dat een rolschaatser al rijdende diverse geparkeerde auto's met verf bespoot in Bergschenhoek.
Na een tip van een getuige over het signalement kon de dader de volgende dag in zijn woning worden aangehouden. Uit onderzoek ter plaatse bleek dat de route die de skater aflegde vanaf de Bergweg-Noord richting de Vredenburglaan en vandaar naar de Maria Enzelsdorflaan ging en dat op deze route minstens 41 auto's met verf waren bespoten. Uit onderzoek is het adres van de skater bekend geworden waarna er is gepost bij zijn woning. De volgende morgen werd na overleg met de Officier van Justitie toestemming verleend om de verdachte buiten heterdaad aan te houden.
Op vrijdag 7 augustus om 11:00 uur werd de verdachte in zijn woning aangehouden. Hij was nog in het bezit van spuitbussen en skates. De verdachte is voor nader verhoor ingesloten op het politiebureau Noord en overgedragen aan de opsporing. Inmiddels heeft een groot aantal gedupeerden aangifte gedaan en wordt de schade op de verdachte verhaald.