Leefbaar Rotterdam


maandag, augustus 10, 2009

Kerstverlichting als op de Champs-Élysées

Leefbaarraadslid Hennie van Schaik heeft het stadsbestuur voorgesteld om de kerstverlichting op de Coolsingel van eenzelfde allure te laten zijn als de prachtig verlichte Champs-Élysées in Parijs. Volgens Van Schaik moet er na het fiasco met de kerstmarkt, afgelopen december, uit een ander vaatje getapt worden om in Rotterdam de kerstsfeer aan te wakkeren.

Van Schaik kreeg het lumineuze idee om de Coolsingel net zo mooi te verlichten als de Champs-Élysées dankzij zijn vele bezoeken aan Parijs. Daar geeft de kerstverlichting deze avenue, en daarmee de stad, een schitterend aanzien.

Vorig jaar kreeg Van Schaik al ruime steun in de raad toen hij de kwaliteit van de Rotterdamse kerstmarkt aankaartte. Van Schaik: Het waren veredelde houten kippenhokken waar amper kerstprullaria aan de man werd gebracht. Van Schaik heeft het stadsbestuur daarom ook gevraagd hoe het staat met de beloofde kwaliteitsslag die gemaakt moet worden om de bezoekers van de binnenstad een kerstmarkt van niveau te kunnen bieden.