Warchild


Kinderen AZC Utrecht bezoeken Parade
Bookmark and Share
7 augustus 2009 - Kinderen Asielzoekerscentrum Utrecht Stichting De Vrolijkheid heeft een week vol activiteiten georganiseerd voor kinderen in asielzoekerscentrum Utrecht. Met als hoogtepunt een bezoek aan de Parade in Utrecht.

De Parade
Doel van de week zomeractiviteiten was het opvoeren van een eigen circusshow voor de jarige clown Teddy Klarinetti. Om inspiratie op te doen bij professionele artiesten, mochten de kinderen naar de Parade in Utrecht. Daar kregen ze consumptiebonnen voor ijsjes en limonade én een kaartje voor een theatervoorstelling. Maar de absolute nummer 1 bleek voor de meeste kinderen de zweefmolen te zijn.

Circusshow
25 vrijwilligers hebben geholpen de week tot een succes te maken. Ze leerden de kinderen hoelahoepen, jongleren en met bordjes draaien. Dit resulteerde in een geweldige circusshow voor ouders en buurtbewoners aan het einde van de week.

De Vrolijkheid
War Child ondersteunt het werk van Stichting De Vrolijkheid. Deze stichting organiseert creatieve activiteiten voor kinderen en jongeren in 33 asielzoekerscentra in Nederland. De Vrolijkheid is een netwerk van kunstenaars, theatermakers en musici. Met het brengen van vrolijkheid proberen zij de kinderen te helpen hun ervaringen te verwerken.

Ga voor meer informatie naar de website van Stichting De Vrolijkheid.