Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

Breda, 10-08-2009

Twee arrestaties na relationele twist

BREDA: Een relationele twist is vannacht in de wijk de Geeren in Breda geëscaleerd in een vechtpartij. De politie verrichtte twee
arrestaties.

Een 56-jarige Bredanaar belde vannacht omstreeks 02.15 uur aan bij zijn 44-jarige vriendin die in de wijk de Geeren in een flat woont. Nadat ze naar beneden was gegaan en de centrale voordeur geopend had, sloeg hij haar, zo verklaart zij, zonder enige aanleiding met de vlakke hand in het gezicht. De vrouw pikte dat niet en schopte haar vriend enkele malen in zijn kruis. Vervolgens kwam een 28-jarige man uit Oss die bij haar op bezoek was ook naar beneden. Hij raakte op zijn beurt in gevecht met de 56-jarige Bredanaar. De Bredanaar zou uit de auto een houten stok gepakt hebben en daarmee de Ossenaar op zijn linkerbovenarm hebben geslagen. De politie heeft vervolgens de 56-jarige Bredanaar op een adres in de wijk Princenhage gearresteerd. Hij liet aan de agenten zien dat de achterklep van zijn auto met een krik vernield was. Volgens hem had de Ossenaar dat gedaan. Vervolgens is deze man op het adres in de Geeren aangehouden. Beide vechtersbazen zijn ingesloten. De Bredase vrouw wilde vannacht (nog) geen aangifte doen.

Gestolen spullen in auto 26-jarige Oosterhoutse

BREDA: Een motoragent heeft vannacht omstreeks 01.10 uur op de Sophiastraat een 26-jarige Oosterhoutse aangehouden omdat zij geen ID-bewijs bij zich had. Aan het bureau bleek dat de Oosterhoutse nog 14 vonnissen had openstaan. In haar auto lagen van diefstal afkomstige spullen. Ze is ingesloten.

De motoragent controleerde de Oosterhoutse omdat ze met haar auto op de Willemstraat tegen het verkeer in reed. Vervolgens negeerde ze op de Academiesingel het rode verkeerslicht. Tijdens de controle bleek dat de vrouw geen enkel identiteitsbewijs bij zich had. Ze werd aangehouden. Aan het bureau bleek dat zij gesignaleerd stond in het opsporingsregister. Het gaat om veertien verschillende zaken, die vrijwel allemaal betrekking hebben op overtredingen gemaakt met een auto die op haar naam staat.

In de auto werden enkele pasjes aangetroffen die gestolen bleken te zijn, tijdens een geval van zakkenrollerij in Oosterhout Ook werden van diefstal afkomstige kledingstukken, nog voorzien van labels en maar liefst zeven simkaarten, aangetroffen. De politie stelt een onderzoek in naar de herkomst.

Automobilist onder invloed van amfetamine en GHB ?

ULVENHOUT: Een 20-jarige Bredanaar, die vermoedelijk onder invloed van GHB en amfetamine verkeerde is zondagavond omstreeks 22.15 uur op de Kraaijenbergstraat met zijn auto tegen een geparkeerde auto gereden. Hij werd aangehouden en moest een bloedproef ondergaan.

De agenten die ter plaatse kwamen om de aanrijding op te nemen, kregen direct het vermoeden dat de bestuurder onder invloed was van drugs. Zijn houding en gedrag gaven daar aanleiding toe. De agenten vonden ion zijn auto amfetamines en GHB. Tevens werd een weegschaal en een spiegeltje aangetroffen met resten van wit poeder. De automobilist is aangehouden. Een arts heeft aan het bureau een bloedproef afgenomen. De bestuurder weigerde een verklaring af te leggen.

De agenten hebben het kentekenbewijs deel I van de auto waarin de verdachte reed ingenomen vanwege de slechte technische staat. Zo hing de bedrading los, ontbraken de ruitenwissers, en zaten er scherpe uitstekende delen aan de voorzijde. De verdachte moet eerst de auto in orde maken of naar de sloop brengen.

Illegale zender uit de lucht in Breda

BREDA: De politie heeft zondagmiddag twee medewerkers van het
agentschap Telecom van het Ministerie van Economische Zaken
geassisteerd bij het uit de lucht halen van een illegale zender. De eigenaar heeft een boete van 1250 euro gekregen.

De medewerkers hadden na klachten een zender uitgepeild in de wijk Haagpoort. Terwijl de opsporingsambtenaren voor de deur van de uitgepeilde woning stonden, ging de zender al uit de lucht. Nadat er was aangebeld, kwam na enige tijd de bewoner zichtbaar geëmotioneerd naar buiten. De bewoner gooide zijn zender op straat kapot. De 38-jarige Bredanaar heeft een boete van 1250 euro gekregen, hem is ook een voorwaardelijke bestuursrechterlijke dwangsom van 2250 euro aangezegd. De actie van de opsporingsdienst en de politie trok veel aandacht van nieuwsgierige buurbewoners.

Niet verzekerd en onder invloed

BREDA: Een 22-jarige Bredanaar is zondagmiddag op de Clematisstraat betrapt op het rijden onder invloed. De beginnend bestuurder werd aan de kant gezet nadat de agenten hadden gezien dat hij met hoge snelheid met zijn auto over de Acaciastraat reed. De automobilist bleek onder invloed van alcohol te zijn. Hij blies 665 ugl. De man moest vanwege dit percentage direct zijn rijbewijs inleveren. Hij gaf toe dat hij bij NAC, 7 a 8 glazen bier gedronken had en daarna met zijn auto was gaan rijden. De auto is niet verzekerd, ook daarvoor krijgt de Bredanaar een proces-verbaal.

Politie onderzoekt overval woning

BREDA: De recherche is een onderzoek gestart in verband met een overval die vannacht rond 04.30 uur heeft plaats gevonden op een woning aan de Pastoor Dekkerstraat.

Drie of vier overvallers drongen daar vannacht door een raam te forceren de woning binnen. De bewoonster en haar vriend werden wakker van gerommel in de woning. De 23-jarige vriend van de bewoonster ging op onderzoek uit. Op het moment dat hij bij de lichtknop stond, werd hij door een van de daders vastgepakt en met vermoedelijk een
vuurwapen bedreigd. Gelijktijdig werd zijn vriendin door een andere overvaller in bedwang gehouden. De mannen eisten geld. Zij hebben een groot deel van de woning doorzocht en hebben onder meer enkele bankpassen buitgemaakt. Nadat ze gevlucht waren hebben de bewoners bij de bovenburen alarm geslagen. De politie heeft een sporen- en een buurtonderzoek ingesteld.

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 10-08-2009 13:18 | © Regio Midden en West Brabant |