Veilig Amsterdam



---

Stadsdeel Slotervaart: Zomerklachten lawaai

10 augustus 2009

Nu ramen open staan, de werknemers met snipperdagen thuis zijn en hun omgeving nog eens goed bekijken, krijgen de medewerkers van het Meldpunt Zorg en Overlast vooral klachten over geluidsoverlast en vuilnis. Het zijn er circa vijf per dag en het gaat vooral om de parken, zoals Kasterleepark in Nieuw-Sloten, het Rembrandtpark langs het Overtoomse Veld en het Koningin Wilhelminapark nabij het World Fashion Center.

In de Jacob Geelbuurt gaat het om de hofjes. Ook komen de klachten relatief vaak uit de Delflandpleinbuurt. Buiten de zomervakantie zijn er vooral veel klachten over burenruzies, verslaafden en/of psychotici die meestal niet zelf om hulp vragen, dat waren er in 2008 bijna 160. Het meldpunt behandelt ze met hulp van ondermeer de Jellinek, GGD, woningcorporaties, de politie, Burenbemiddeling en Steunpunt Huiselijk geweld, via een zogenoemd Maatschappelijk Steunsysteem (MSS).

Wie buiten kantoortijd belt, krijgt de meldkamer van SAOA aan de lijn, waar straatcoaches werken, deze klachten worden de eerstvolgende werkdag behandeld.

Meldpunt Zorg en Overlast: 020-6661061.