Politie Drenthe

Maandag

Provincie Drenthe, 10-08-2009

Beschonken bestuurders aangehouden

RODEN Zondagavond is een 36-jarige automobilist uit Roden op de Hofstedenlaan aangehouden. De man reed met een hoge snelheid over de Hofstedenlaan toen een motoragent hem tegemoet kwam. Toen de agent de man op zijn rijgedrag wilde aanspreken ging de man uit Roden er vandoor. Hij parkeerde zijn auto aan de Landfort waarna hij er te voet vandoor ging en de agent hem uit het oog verloor. De auto is in beslag genomen. De man kwam zich later die avond melden bij het politiebureau. Daar bleek dat de man te veel alcohol had gedronken. Bij de ademanalyse blies hij 655 ug/l (1,5 promille). Het rijbewijs van de man was al ingevorderd bij een eerdere verkeersovertreding. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. (2009032089)

HOOGEVEEN Een 44-jarige automobilist uit Den Haag is zondagmiddag aangehouden op de A28 ter hoogte van Hoogeveen. De man had te veel alcohol gedronken. Hij de ademanalyse blies hij 745 ug/l (1,7 promille). De man is hierop aangehouden. Zijn rijbewijs is ingevorderd. (2009032050)

Autodief aangehouden

EMMEN In de nacht van zondag op maandag is een 20-jarige man uit Hoorn aangehouden. Getuigen zagen de man inbreken bij een auto welke geparkeerd stond aan de Klepel. De man kon hierop op heterdaad worden aangehouden. Hij is meegenomen naar het bureau en ingesloten. (2009032107)

Rijbewijzen ingevorderd

HOOGEVEEN Zondagmorgen is een 29-jarige automobilist uit Eibergen aangehouden. De man reed over de A28 in de richting van Assen. De man reed met een snelheid van 174 km/u waar 120 km/u is toegestaan. Ter hoogte van Hoogeveen kon de man worden aangehouden. Het rijbewijs is ingevorderd. Er is proces-verbaal opgemaakt. (2009032029)

GEMEENTE EMMEN Een 29-jarige automobilist uit Tweede Exloërmond is zondagmiddag aangehouden. De man reed over de N379 met snelheid van 134 km/u waar 80 km/u is toegestaan. De man is hierop aangehouden. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Er is proces-verbaal opgemaakt. (2009032047)

Aanhouding bezit illegaal vuurwapens

ASSEN Zondagavond is een 18-jarige jongen uit Assen aangehouden. De jongen stond met een auto geparkeerd op de Vestesingel. Bij controle bleek dat hij twee imitatie vuurwapens bij zich had. De jongen is hierop aangehouden. De wapens zijn in beslag genomen. Er wordt proces-verbaal tegen de jongeman opgemaakt. (2009032060)

Man aangehouden voor diefstal

PEIZE Een 37-jarige man uit Stadskanaal is zondagavond bij een beautycentrum aan de Smeerveensedijk aangehouden. De man wordt er van verdacht portemonnees en telefoons te hebben gestolen. De man is aangehouden en meegenomen naar het bureau voor verhoor. Er wordt proces-verbaal opgemaakt. (2009032070)

Caravan in de brand

EMMEN Zondagavond heeft er op de Angelsloërdijk een caravan vlam gevat. De caravan, welke sloopklaar was, stond geparkeerd tussen een camping en de schoolcampus. De brandweer kon de brand snel blussen. De politie doet onderzoek naar de oorzaak van de brand. (2009032123)

Politie zoekt getuigen schennispleging

ASSEN De politie is op zoek naar getuigen van een schennispleging. Vrijdagmorgen 7 augustus jl. is een 6-jarig meisje uit Assen geconfronteerd met een schennispleger. Het meisje liep met haar hond over De Wouden toen een man op zijn fiets kwam aan rijden. De man reed op de fiets met zijn broek open waardoor zijn geslachtsdeel zichtbaar was. Ter hoogte van het meisje stopte hij even en fietste daarna weer verder. Het signalement van de man luid als volgt; een oudere blanke man met geschoren grijs haar en is tussen de 1.75-1.80 meter lang. De man droeg een lange lichtkleurige broek, een korte lichte jas en droeg een ronde bril op zijn hoofd. Hij fietste op een zwarte herenfiets met witte streepjes. De politie vraagt getuigen zich te melden via het telefoonnummer 0900-8844 of bij het politiebureau in Assen.

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met tel. 0592 - 45 1280. De voorlichter is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar tot 16.00 uur en op zaterdag en zondag tot 13.00 uur.