Politie Utrecht

Persberichten stad Utrecht, 09.40 uur

Utrecht, 10-08-2009

Rijbewijs kwijt

UTRECHT Op de Weg naar Parkwijk heeft de politie een 39-jarige man uit Langerak (ZH) aangehouden voor rijden onder invloed. om 02.45 uur namen agenten de man een blaastest af waaruit bleek dat hij te veel had gedronken. De automobilist werd aangehouden en de ademanalyse op het politiebureau wees uit dat hij 600 ug/l in zijn lichaam had. Het rijbewijs is ingevorderd en proces-verbaal is opgemaakt.

Wildplassen en beledigen

UTRECHT Een 19-jarige vrouw uit s-Gravenhage is zondagmorgen 9 augustus bekeurd omdat ze aan het wildplassen was op het Janskerkhof. Om 06.15 uur zagen surveillerende agenten de vrouw zitten en bekeurden ze haar. De vrouw was opstandig en schold de agenten hard uit toen ze hun weg weer vervolgden. Daarvoor is ze aangehouden.

Drie in één

UTRECHT Een 20-jarige Utrechter heeft zondag 9 augustus in één keer drie bekeuringen gekregen. De man reed omstreeks 05.20 uur op de Loevenhoutsedijk over de Rode Brug. Hij viel in eerste instantie op vanwege zijn bijrijder die geen helm droeg. Op de Willem Hedastraat hielden agenten het tweetal na een korte achtervolging staande. De 20-jarige bestuurder identificeerde zich met een id-kaart die niet van hem was. Hij kreeg bekeuringen voor het opgeven van een valse naam, negeren van een stopteken en rijden zonder rijbewijs. De 53-jarige man uit Utrecht die zonder helm achterop zat, kreeg daar een bekeuring voor.

Tientallen kledingstukken

UTRECHT Op de Maanzaadstraat is zondag 9 augustus een bewoner aangehouden op verdenking van diefstal of heling. De politie ontving informatie over het bewuste adres. Er zou een grote hoeveelheid gestolen kleding liggen. De politie stelde om 15.15 uur een onderzoek in de woning in en trof meerdere dozen en vuilniszakken met kleding aan. Aan alle kledingstukken zaten nog prijs- en merkkaartjes vast en op sommige goederen zaten nog alarmlabels. De bewoner is aangehouden.