Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 09.45 uur

Utrecht, 10-08-2009

Vernieling en bedreiging

NIEUWEGEIN Een jongen vernielde op zondagavond 9 augustus een bromfiets en bedreigde een man.

Rond 21.40 uur kreeg de politie de melding dat er mogelijk een vechtpartij gaande was op de Sluyterslaan. Onderweg daar naartoe kregen agenten de informatie dat het een bedreiging en vernieling betrof. Ter plaatse spraken agenten met een 21-jarige man uit Nieuwegein. Hij verklaarde dat een bekende van hem, een 17-jarige jongen uit Nieuwegein, zojuist met een kettingslot en een mes zijn bromfiets had vernield en hem met de dood had bedreigd.

Agenten zijn naar de woning van de verdachte gegaan en hebben hem daar aangehouden. Hij is naar het politiebureau overgebracht en is voor nader onderzoek ingesloten. Het slachtoffer deed aangifte van vernieling en bedreiging met de dood. De aanleiding ligt waarschijnlijk in de relationele sfeer.

Huisarrest

NIEUWEGEIN Een jeugdige visserstwist leidde op zondagavond 9 augustus tot het tonen van een mes en uiteindelijk tot huisarrest.

Rond 20.25 uur kreeg de politie de melding dat meerdere jongetjes op de Stormvogel aan waren komen lopen. Zij waren in paniek en vertelden de bewoners dat zij met een mes waren bedreigd. Agenten gingen ter plaatse en spraken met een achttal jongens van 8-10 jaar uit Nieuwegein. Zij verklaarden door een leeftijdsgenootje met een mes te zijn bedreigd omdat hij het molentje van een hengel terug wilde.

De agenten stelden een onderzoek in de omgeving in. Zodoende kwamen zij bij de jongen terecht die met hen mes zou hebben gedreigd. De jongen, 9 jaar oud en afkomstig uit Nieuwegein, verklaarde dat hij samen met een leeftijdgenootje aan het vissen was. Door het groepje jongens was het molentje van het vriendje gepakt. Omdat zij dit niet terug wilde geven, had hij een mes laten zien. Daar was de groep zo van geschrokken, dat zij ervandoor gingen. Hij had het mes vervolgens verstopt in een boomhut. Daar werd het mes, een ouderwets legerzakmes, inderdaad aangetroffen.

De agenten spraken met de ouders van de 9-jarige jongen. Zij waren erg boos op hun zoontje. Hij kreeg drie weken huisarrest en moet aan alle betrokkenen een excuusbrief schrijven. De politiemensen spraken ook met alle ouders van de groep jongens. Zij konden zich allemaal vinden in deze afhandeling.