Politie Groningen

Zondag 9 augustus 2009

Provincie Groningen, 09-08-2009

Baflo: man na bedreiging aangehouden

De politie heeft zaterdagnacht in een woning in Baflo een 21-jarige man uit Groningen aangehouden voor bedreiging. De Stadjer had in het dorp onenigheid gekregen met een 20-jarige man in Baflo. Uiteindelijk heeft de verdachte een hakbijl gepakt daarmee het slachtoffer bedreigd. De man werd enige tijd later van zijn bed gelicht en aangehouden. Hij werd in het cellencomplex in Groningen ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in.

Haren: rijden onder invloed

De politie heeft zaterdagnacht op het Laagveld een 57-jarige man uit Haren aangehouden voor rijden onder invloed. De Harener werd in zijn auto gecontroleerd. Een blaastest wees uit dat de verdachte te veel had gedronken. Na de ademanalysetest op het politiebureau werd vastgesteld dat de man 1,25 promille alcohol in zijn bloed had. Hij mocht met een rijverbod van acht uren op zak het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: duo aangehouden voor geweldpleging

De politie heeft zaterdagavond op het Hanzeplein twee Stadjers van 29 en 30 jaar aangehouden voor openlijke geweldpleging. Het duo wordt ervan verdacht dat zij in een woning aan de Couperusstraat een 52-jarige man uit Lelystad en een 49-jarige vrouw, de bewoonster van de woning, te hebben mishandeld. Beide slachtoffers werden met diverse verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Het incident vond plaats, nadat de 17-jarige dochter van de bewoonster, haar relatie met de 30-jarige Stadjer had beëindigd. De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht van het geweldsincident.

Groningen: onwelle Fries botst tegen tankstation

Een 64-jarige man uit de gemeente Het Bildt (Friesland) is zaterdagavond met zijn auto op de Paterswoldse tegen een bushokje gebotst. De Fries kwam vervolgens tot stilstand tegen de pui van het tankstation. Het slachtoffer geraakte onwel en verloor daardoor de macht over het stuur. Omstanders zagen dat de man onwel was en startten direct met reanimeren. Gewaarschuwde politieagenten en ambulancepersoneel namen de reanimatie over. Het slachtoffer werd levend naar het ziekenhuis gebracht. Het bushokje, de pui van het tankstation en de auto raakten beschadigd. De politie heeft een rapportage van het ongeval gemaakt.

Veendam/Pekela: vier gewonden bij verkeersongeval

Bij een verkeersongeval op de Provincialeweg N366 tussen Veendam en Pekela zijn zaterdagmiddag vier gewonden gevallen. Een 52-jarige man uit Winschoten zag niet dat voor hem een file was ontstaan. Hij botste vervolgens achterop de auto van een 38-jarige man uit Veendam. De Winschoter raakte door de klap gewond. Ook drie inzittenden van de Veendammer, een 30-jarige vrouw uit Veendam en twee kinderen van 1 en 13 jaar, raakten gewond. Allen werden met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. De file werd veroorzaakt door een mannelijke automobilist, die even te voren gevaarlijk rijgedrag (kleven, slingeren en inhalen) had vertoond. Een getuige, die door de man in haar auto werd ingehaald, liet non-verbaal haar ongenoegen blijken. Hierop bracht de mannelijke automobilist pardoes zijn auto op de Provincialeweg tot stilstand. Vervolgens ontstond de file, waarna ook de aanrijding ontstond. De automobilist, die met zijn gevaarlijke rijgedrag de file had veroorzaakt, wist te ontkomen. De politie stelt een onderzoek in naar de identiteit van deze automobilist. De politie heeft een rapportage van het ongeval gemaakt.

Groningen: fietsster gewond bij aanrijding

Een 77-jarige vrouw uit Haren is zaterdagmiddag op de kruising Verlengde Lodewijkstraat met de Lodewijkstraat gewond geraakt bij een aanrijding. Een 26-jarige automobilist verleende op de kruising geen voorrang aan de Harense. De Stadjer bracht zijn auto wel tot stilstand, maar botste de vrouw met haar fiets tegen de achterkant van de auto. De 77-jarige kwam ten val. Zij werd met enkelletsel naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft een rapportage van het ongeval gemaakt.

Feerwerd: motorrijder gewond bij eenzijdig ongeval

Een 31-jarige man uit Ezinge is zaterdagmiddag op de Mentaweg gewond geraakt bij een verkeersongeval. De man moest bij een knip in de weg hard remmen. Hierdoor blokkeerde het achterwiel, waarna de motorrijder onderuit ging. Het slachtoffer kwam in de naastgelegen sloot terecht. Hij werd met beenletsel en schrammen naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft een rapportage van het ongeval gemaakt.

Warffum: mannen in woning mishandeld

Twee mannen uit Warffum van 23 en 25 jaar zijn zaterdagavond in hun woningen door twee onbekende mannen mishandeld. Allereerst kreeg de 25-jarige bezoek van beide mannen. Hij liet het duo binnen, waarna de man een klap in het gezicht kreeg. Het slachtoffer verloor door de klap het bewustzijn. Toen hij bij kennis kwam, bleek dat beide geweldplegers het pand al hadden verlaten. Korte tijd later trof de 23-jarige Warffummer beide mannen in zijn woning aan. Hierop kreeg het slachtoffer klappen met de gesp van een riem. Ook werd de man enkele keren op zijn lichaam en hoofd geschopt. Het slachtoffer werd volgens eigen zeggen tijdens de mishandeling ook bedreigd met een mes. Na enige tijd verlieten de geweldplegers de woning van het slachtoffer. Vermoedelijk hebben beide mishandelingen te maken met een eerder incident, waarbij beide slachtoffers betrokken zijn geweest. De politie stelt een onderzoek in.