Politie Utrecht

Persberichten Eemland zuid, 11.40 uur

Utrecht, 07-08-2009

Tegen het verkeer in

WOUDENBERG Door opvallend weggedrag werd op donderdag 6 augustus een man aan de kant gezet. Hij bleek te veel gedronken te hebben.

Rond 23.45 uur zagen agenten de 39-jarige man uit Woudenberg tegen de richting in de Dorpsstraat rijden. De man kreeg een stopteken en omdat de agenten een alcohollucht roken, moest hij blazen. Uit die eerste test bleek dat de man vermoedelijk te diep in het glaasje had gekeken. Op het bureau wees de ademanalyse 600 ug/l uit. Zijn rijbewijs is ingevorderd en tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Te harde muziek

AMERSFOORT Op donderdag 6 augustus heeft de politie een vrouw aangehouden wegens geluidsoverlast, vernieling, bedreiging en poging tot zware mishandeling.

Rond 19.30 uur kreeg de politie een melding van geluidsoverlast vanuit een woning in de wijk Soesterkwartier. Toen agenten ter plaatse waren hoorden zij buiten de woning harde muziek. Omdat er herhaaldelijk klachten waren binnengekomen werd besloten om de apparatuur mee te nemen. De 50-jarige bewoonster was het daar niet mee eens en begon de apparatuur te vernielen. Toen zij daar klaar mee was, namen de agenten de apparatuur in beslag. Buiten begon de vrouw tegen een buurvrouw te schreeuwen waarvan zij dacht dat deze de politie had gebeld. Inmiddels waren meer mensen komen kijken en ontstond er een gespannen sfeer waarbij agenten voor de zekerheid een aantal andere collegas lieten komen. De 50-jarige uitte allerlei bedreigingen aan het adres van de buurvrouw en zou ook een kast van de buren vernield hebben en een deel gegooid hebben naar de buurvrouw. De vrouw is aangehouden en op het bureau ingesloten. De politie onderzoekt de zaak.

Te diep in het glaasje

AMERSFOORT Een 49-jarige man uit Leusden liep op donderdag 6 augustus tegen de lamp toen hij tijdens een controle moest blazen.

Tijdens een algemene controle rond 14.30 uur op de Hogeweg moest de man blazen. De 49-jarige blies een F. Dat betekent doorgaans dat er behoorlijk wat alcohol is genuttigd. Op het bureau wees de ademanalyse 735 ug/l uit. Het rijbewijs van de man is ingevorderd en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Heterdaad

HOOGLAND Een chauffeur van een koeriersbedrijf trof bij terugkomst, op donderdag 6 augustus in zijn bestelbus een 34-jarige man aan die het voorzien had op diens navigatiesysteem.

Rond 13.00 uur parkeerde de 41-jarige chauffeur uit Duiven zijn bestelbus aan de Hamseweg om spullen te lossen. Bij terugkomst zag hij de 34-jarige verdachte uit Ede in de cabine van de bestelbus het navigatiesysteem loskoppelen en meenemen. De verdachte wilde net wegrijden toen de chauffeur de man aanhield. De politie was snel ter plaatse en heeft de man aangehouden. Hij is voor nader onderzoek in het politiebureau ingesloten.

Hennepkwekerij

AMERSFOORT Na een tip heeft de politie op 6 augustus een hennepkwekerij ontmanteld en alle kweekapparatuur in beslag genomen.

De politie kreeg een tip dat er een hennepkwekerij zou zijn in een kelder van een pand aan de Weversingel. Er werd inderdaad een hennepkwekerij aangetroffen, maar blijkbaar was er al geoogst want de potten waren nagenoeg leeg. De 27-jarige huurder van de kelder is aangehouden. De in beslag genomen apparatuur en andere benodigdheden zijn inmiddels vernietigd.