Politie Utrecht

Persberichten stad Utrecht, 10.55 uur

Utrecht, 07-08-2009

Heling

UTRECHT Donderdagavond heeft de politie rond middernacht twee mannen aangehouden op verdenking van heling. Er was informatie binnengekomen dat er op de Amsterdamsestraatweg in gestolen goederen gehandeld werd. De politie stelde een onderzoek in en hield op de Oosterstraat een 18-jarige en 22-jarige Utrechter aan. De politie trof hen aan met een flatscreen waarvan de afkomst niet helder was. De politie heeft het tweetal ingesloten op het politiebureau en onderzoekt de zaak.

In de nacht van donderdag op vrijdag 7 augustus zag een politieagent rond 01.10 uur op de Verlengde Vleutenseweg een man zonder verlichting fietsen. Toen hij de man een 37-jarige Utrechter- staande hield, bleek dat er geen ringslot op de fiets zat. Na controle bleek de fiets als gestolen geregistreerd te staan. De verdachte is aangehouden voor heling c.q. diefstal en de fiets is in beslag genomen.

Onder invloed

UTRECHT De politie heeft op verschillende locaties in Utrecht meerdere mensen aangehouden voor rijden onder invloed.

Donderdagavond 6 augustus rond 21.00 uur zagen agenten op het Zandpad dat een man die eerder die avond een rijverbod had gekregen in verband met alcoholgebruik, 10 minuten voordat het rijverbod afliep al in zijn auto wegreed. Hij werd op de Cornelis Mertensstraat aangehouden. Tijdens de insluiting op het bureau, werd de man (een 40-jarige Rotterdammer) zeer agressief en verzette hij zich. Hij moest door meerdere agenten onder controle gebracht worden. Toen de man vervolgens wat rustiger werd, kon bij hem een ademanalyse afgenomen worden. De verdachte bleek nog 455 ug/l aan alchol in zijn lichaam te hebben.

Omdat de verdachte klaagde over pijn aan zijn hand, zeer waarschijnlijk opgelopen toen hij hevig op zijn celdeur bonkte, is hij naar het ziekenhuis gebracht voor nader onderzoek.

Proces-verbaal tegen de man wordt opgemaakt.

In de nacht van donderdag op vrijdag 7 augustus hielden agenten op de Europalaan een automobilist aan voor rijden onder invloed.

Rond 01.20 uur zagen agenten een man slingerend rijden. Bij controle bleek dat de man , een 24-jarige inwoner van Apeldoorn, te veel had gedronken. Hij werd meegenomen naar het politiebureau voor een blaastest. Daar bleek uit een ademanalyse dat hij 660 ug/l aan alcohol in zijn lichaam had, terwijl 220 ug/l de wettelijke limiet is.

In de nacht van donderdag op vrijdag 7 augustus werden politieagenten in een onopvallend voertuig rond 01.45 uur op de Prins Bernhardlaan ingehaald door een bromfiets. Omdat de bijrijder zonder helm reed, werd de bromfiets met de twee opzittenden aan de kant gezet. Bij controle bleek dat de bestuurder te veel alcohol op had. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar bleek dat de bestuurder, een 30-jarige Utrechter, niet in het bezit was van een rijbewijs. Verder bleek uit een ademanalyse dat de Utrechter 900 ug/l aan alcohol in zijn lichaam had. Proces-verbaal tegen de man wordt opgemaakt.

De bijrijder, een 28-jarige Utrechter, kreeg een boete voor het niet dragen van een helm. Omdat hij zich later na de aanhouding van zijn maatje, vervelend bleef gedragen, is hij aangehouden voor openbare dronkenschap.

Mishandeling

UTRECHT Donderdagavond rond 22.55 uur werd de politie naar park Transwijk gestuurd in verband met een mishandeling. Ter plaatse trof de politie een 33-jarige Utrechter aan die vertelde zonder duidelijke aanleiding te zijn geslagen door een andere man. Naar aanleiding van het opgegeven signalement hield de politie in de omgeving een 25-jarige Utrechter aan. Deze Utrechter is meegenomen naar het politiebureau voor verhoor.