Partij voor de Vrijheid (PVV)

Agema: los tekort aan kraamhulp op
vrijdag 07 augustus 2009

Vragen van het lid Agema (PVV) aan de minister van VWS over dat er nog altijd een flink tekort aan kraamhulpen is:


1.)
Bent u bekend met het bericht (*) "Nog steeds tekort aan kraamhulpen"?


2.)
Hoeveel jaar bestaan de problemen met een groot tekort aan kraamhulpen nu al en waarom bent u tot nu toe niet in staat deze problemen op te lossen? Hoe groot is het tekort aan kraamhulpen nu?


3.)
Wat is uw reactie op de bevindingen van de afgehaakte cursisten dat de werkdruk voor kraamhulpen te hoog is en de beloning te laag?


4.)
Hoeveel ouders hebben in 2007, 2008 en tot nu toe in 2009 geen 49 uren kraamhulp na de geboorte van hun kindje gekregen en hoeveel ouders kregen niet eens het wettelijk minimum aantal uren kraamzorg? Hoeveel ouders hadden door bijvoorbeeld complicaties bij de geboorte of ziekte van hun kindje een indicatie voor meer uren zorg en kregen dit door het tekort aan kraamhulpen niet? Welke risico's hebben al deze ouders gelopen?


5.)
In het debat van 28 mei 2008 ontraadde u aanneming van een motie van ondergetekende die opriep de door uw regering beloofde verhoging van het gemiddeld aantal uren kraamhulp van 44 naar 49 uur waar te maken, u zei, ik citeer: "Wij vinden allemaal dat die verantwoordelijkheid moet worden waargemaakt", wanneer maakt u uw verantwoordelijkheid dan waar?

(*) Teletekst pag. 106, 6 augustus