Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 10.25 uur

Utrecht, 07-08-2009

Hennepkwekerij

NIEUWEGEIN De politie heeft op donderdag 6 augustus een hennepkwekerij opgerold.

Naar aanleiding van binnengekomen informatie stelden agenten rond 10.30 uur een onderzoek in een woning aan het Lavendelhof in. In de woning was niemand aanwezig, maar de agenten troffen wel een hennepkwekerij met ruim 400 planten aan. De planten en kweekapparatuur zijn in beslag genomen. De stroom bleek illegaal te worden afgetapt. De politie stelt een onderzoek in naar de eigenaar van de kwekerij.

Jeugdige inbrekers

IJSSELSTEIN De politie hield op donderdag 6 augustus twee jongens aan op verdenking van een poging tot inbraak. Vervolgens bleek dat zij eerder die nacht al ergens anders hadden ingebroken.

Rond 04.40 uur kreeg de politie de melding dat er zou worden ingebroken bij een garagebox aan het Monitorplein. Agenten gingen ter plaatse en zagen daar twee verdachten lopen. Bij het zien van de politie zette het tweetal het op een rennen. Agenten gingen achter hen aan en wisten één van hen, een 15-jarige jongen uit IJsselstein, in zijn kraag te vatten. Vervolgens werd de jongen onwel, waarop de agenten een ambulance ter plaatse lieten komen. Zij onderzochten de jongen, maar hij voelde zich al weer beter en hoefde niet naar het ziekenhuis te worden gebracht. Hij was kennelijk zeer geschrokken van zijn aanhouding.

De twee jongens bleken op een snorfiets te zijn gekomen, die zij eerder die nacht bij een inbraak in een schuur in IJsselstein hadden gestolen. De snorfiets werd in beslag genomen. Het tweetal had nu geprobeerd met een breekijzer in een garagebox aan het Monitorplein in te breken, maar dat was nog niet gelukt.

Door verder onderzoek stelden agenten de identiteit van de tweede verdachte vast: een 13-jarige jongen uit IJsselstein. Zij hielden hem vervolgens in zijn ouderlijke woning aan. Beide verdachten zijn naar het politiebureau overgebracht en zij zijn voor nader onderzoek ingesloten.