Ingezonden persbericht


15e Straatfestival "OP 'E SJOUWER" vrijdag 7 augustus 2009

Het straatfestival viert dit jaar haar jubileum! Voor de 15e keer staat de Midstraat in het teken van straattheater, muziek en andere activiteiten. Op 7 augustus is het vanaf 13.00 uur dus weer genieten.

Wegens groot succes is er net als afgelopen jaar de hele middag weer een platenbeurs voor de muziekliefhebbers. Ook de Kids Area in de Torenstraat met onder andere taartjes versieren, poppenkasttheater, springkussen, schminken etc. ontbreekt niet en wordt weer één groot feest voor kinderen.

Speciaal ter ere van het jubileum wordt van 13.00 tot 17.00 uur de bekerwinnaar S.C. Heerenveen ontvangen in de Midstraat voor een voetbalclinic. Verschillende trainers, coaches en spelers zijn aanwezig om de ambitieuze voetballertjes onder jullie een en ander te leren uit de wereld van het topsport voetbal. Kom dus op tijd om dit unieke evenement mee te maken.

Met het straattheater wordt dit jaar ook weer flink uitgepakt. Zo zijn er optredens van muziek-theaterduo Djoeke & Wietske, acrobaat en jongleur Nakupelle, een spannende try-out van Belgen Jo & Ruth met hun show El Grande!! ...et ca femme en ook de winnaar van de amateurprijs op de Wereldkampioenschappen Living Statue staat met zijn act Spring is in The Air in de Midstraat. In de Kids-Area geeft Robert Blake, in 2007 uitgeroepen tot 's Nederlands beste kindergoochelaar, een heuse Western Magic Kids Show. Dus ouders, neem je kinderen mee, want dit mag je echt niet missen!

Denk je zelf goed te kunnen zingen, of heb je een ander talent zoals goochelen, jongleren, dansen of wat dan ook? Geef je dan op voor Fryslân's Got Talent en ga met de hoofdprijs naar huis! Dit zou trouwens zo maar een optreden op 'Op 'e Sjouwer 2010' kunnen zijn, want de winnares van Jouster Idols vorig jaar, Anna Zeldenthuis, staat overdag maarliefst drie keer geprogrammeerd dit jaar.

In de avonduren barst de muziek helemáál los. Onder andere Vox von Braun, Tangerine & Friends, Ernst Langhout en Monstertux zullen de podia beklimmen. En natuurlijk twee grote afsluiters: bij de Jouster Toer wegens groot succes in 2007 nog één keer de spectaculaire tienkoppige coverband Soulblender en op het D.E. Plein de superentertainende en rockende coverband The Hot Stewards! Dat wordt springen, dansen, gieren en brullen!

Dus, heb jij zin in een leuke, gezellige, spannende, culturele, drukke en tóch ontspannende dag? Kom dan zeker Op 'e Sjouwer!

Voor meer informatie over het programma en de dagindeling kun je kijken op www.opesjouwer.nl.

Noor voor de redactie:
Martijn Weltevreden
Stichting AloHA
Mob.nr: 06-21256522
E-mail: martijn@opesjouwer.nl
Website: http://www.opesjouwer.nl