Politie Rotterdam Rijnmond


* VERDACHTEN AANGEHOUDEN NA SCHIETPARTIJ
ROTTERDAM FEIJENOORD - Politieagenten hielden vrijdagochtend twee mannen aan die verdacht worden van het schieten in een horecagelegenheid.
Rond acht uur kreeg de politie de melding van een schietpartij in een kroeg aan de Beijerlandselaan. Gealarmeerde agenten gingen hier direct naartoe. Met behulp van cameratoezicht werd duidelijk dat de verdachten in de richting van de Hilledijk gevlucht waren. De agenten troffen op de genoemde straat beide verdachten aan. Door middel van waarschuwingsschoten dwongen de agenten één van hen zijn vlucht te staken. Hij is aangehouden. Voor zijn aanhouding gooide hij een tasje weg. Hier bleek een vuurwapen gelijkend voorwerp in te zitten. Op de Hilledijk werd bij onderzoek nog een tweede wapen gevonden.
Na een achtervolging, waarbij meerdere waarschuwingsschoten gelost werden, kon de tweede verdachte aangehouden worden op de Zuidpolderstraat.
Beide verdachten zijn is overgebracht naar het politiebureau. Het tweetal is ingesloten in afwachting van het onderzoek. Na onderzoek bij de horecagelegenheid werd duidelijk dat hier meerdere malen geschoten was. Hierbij is niemand gewond geraakt.


* MANNEN AANGEHOUDEN MET WAPEN
Agenten van het district West hielden in de nacht van donderdag op vrijdag drie mannen aan die verdacht worden van vuurwapenbezit. Rond half twee kreeg de politie de melding dat er in het water geschoten werd op de Speedwellstraat. Gealarmeerde agenten gingen hier direct naartoe.
Onderweg kwamen zij twee personen tegen in een auto die voldeden aan het gegeven signalement. Vervolgens werd het voertuig stilgezet. In de auto werd een huls aangetroffen. Hierop zijn de inzittenden van de auto, en een derde persoon die ook geschoten zou hebben en aanlopend was, aangehouden. De verdachten, een Rotterdammer, een inwoner van Breda en een persoon zonder vaste woon of verblijfplaats (25, 28 en 23) zijn overgebracht naar het politiebureau voor verhoor.
Bij onderzoek in de auto werd een echt lijkend vuurwapen aangetroffen. Dit bleek een alarmpistool te zijn. Op de Speedwellstraat werden ook nog verschillende hulzen gevonden.