Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

Bergen op Zoom , 06-08-2009

Man aangehouden in bezit van GHB

ROOSENDAAL: De politie controleerde donderdag even voor 07.00 uur een auto op de Azurietdijk. De bijrijder, een 22-jarige man uit
Roosendaal, bleek in het bezit van een gebruikershoeveelheid GHB. De verpakking drugs is in beslag genomen en zal getest worden. De Roosendaler is aangehouden. Hij verzette zich hevig bij zijn
insluiting op het politiebureau en moest onder controle worden gebracht. Na verhoor, waarbij hij verklaarde die avond geen drugs, maar drank te hebben gebruikt, is hij in vrijheid gesteld. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Belgen aangehouden in bezit van groot geldbedrag

ROOSENDAAL: Het Joint Hitteam van de politie hield dinsdag even voor middernacht drie Belgen aan op de A58. De drie waren eerder gezien toen ze Roosendaal binnen reden en in de omgeving van de Marconistraat een pand binnen gingen. De politie besloot de drie in de gaten te houden. Even later kwamen de drie mannen het pand weer uit met een tas. Ze stapten in hun auto en reden richting België. Op de A58 besloot de politie hen staande te houden, omdat men vermoedde dat de inzittenden van de auto zojuist drugs hadden gekocht. In tas bleek echter geen drugs, maar een groot geldbedrag te zitten. Ook de drie inzittenden, een 33-jarige man uit Mechelen, een 24-jarige man uit Anderlecht en een 24-jarige man uit Brussel, bleken in bezit van een behoorlijke som geld. Het geld is in beslag genomen en de drie zijn aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. Woensdag zijn de verdachten verhoord en hierna in vrijheid gesteld. Het geld, enkele tienduizenden euro's, hebben ze achter moeten laten voor verder onderzoek. Er zal onderzocht moeten worden of het hier om wit geld gaat of geld dat afkomstig is van een misdrijf. Een rechter zal uiteindelijk beslissen of ze het geld terugkrijgen.

Politie betrapt Fransen met 20 gram hennep

ROOSENDAAL: De politie controleerde woensdag rond 17.00 uur een voertuig aan de Hoogstraat. De inzittenden, twee 29-jarige mannen uit Frankrijk, bleken in bezit te zijn van hennep. De twee hadden een bezoek gebracht aan twee coffeeshops en hier beiden in totaal 10 gram hennep gekocht. De drugs zijn in beslag genomen en de Fransen zijn na verhoor en betaling van een schikking van 180,- in vrijheid gesteld.

Auteur: Inge Rijgersberg

Laatst gewijzigd 06-08-2009 16:53 | © Regio Midden en West Brabant |