Gemeente Alkmaar


Jol 2009 - Op bezoek in ambtshut burgemeester Frank van Leeuwen

6 augustus 2009

---

De laatste twee weken van de zomervakantie organiseert Jol Jeugdstad allerlei activiteiten voor de basisschoolkinderen. Het is 59ste keer dat vele vrijwilligers zich belangeloos inzetten om kinderen onvergetelijke dagen bieden. Ook voor de periode van 3 augustus tot en met 13 augustus is dit weer gelukt. De eerste dagen bouwden ruim 300 kinderen 56 hutten, de ene nog fraaier dan de ander. En zo verrees op het terrein 'de Kracht' aan de Westerweg een mooie Jeugdstad met een echte burgemeester en locoburgemeester.

De JOL-deelnemers hebben Frank van Leeuwen en Quinty Bieman na een reeks sollicitatiespeeches voor de functies burgemeester en locoburgemeester gekozen. Een voorrecht, maar ook zwaar omdat zij vele officiële handelingen moeten verrichten, zoals het uitreiken van alle prijzen die worden gewonnen met de spellen en andere wedstrijdjes. Onlangs mochten de twee met de leiding lunchen tijdens een bezoek van Wim van Veen, die namens het bestuur van de stad Alkmaar een bezoek aan Jeugdstad bracht.

Het cadeau dat de locoburgemeester van Alkmaar bij zich had, werd door Frank en Quinty aan vrijwilliger Ronald Gunst overhandigd, als dank voor het vele werk van de 37 vrijwilligers. Wim van Veen vulde nog aan dat de gemeente ervoor had gekozen een haan cadeau te geven, omdat de haan symbool staat voor burgerzin. Iets waarvoor de vrijwilligers deze twee Jol-weken duidelijk voor staan.

Ronald Gunst op bezoek in de ambtshut van burgemeester Frank van Leeuwen. Ook aanwezig was de locoburgemeester Quinty Bieman

Ronald Gunst is al voor de 27ste keer van de partij. Ronald: "De laatste jaren is het steeds professioneler geworden. Dat komt ook door de vele eisen die de gemeente stelt. Er moeten allerlei vergunningen aangevraagd worden en we moeten over onder meer een veiligheidsplan en ontruimingsplan beschikken. Logische zaken, maar dat kost veel inzet." Ronald haalt zijn voldoening uit het enthousiasme van de kinderen en de waardering die de leiding van de ouders krijgt. "Een sport is ook om alles zo goedkoop mogelijk te doen. Met weinig middelen, het maximale effect bereiken. Dat lukt ons met de nodige sponsors goed. Want we willen dat ieder kind mee kan doen. De EUR 0,50 per dag dekt natuurlijk niet de kosten, maar we willen dat ouders hun kinderen hier met overtuiging laten spelen."

Informatie van Jol Jeugdstad is te vinden op www.joljeugdstad.nl 06 augustus 2009