Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

Tilburg , 06-08-2009

Agenten voorkomen dat geweldpleger van balkon springt

TILBURG: De politie heeft woensdagavond omstreeks 18.30 uur in de wijk Wandelbos in een flatwoning een 26-jarige Tilburger aangehouden ter zake huiselijk geweld. Hij is in verzekering gesteld. Toen de agenten ter plaatse kwamen, was de situatie gespannen. De verdachte had gedreigd zelfmoord te plegen door van het balkon (3e verdieping) af te springen. Agenten hebben de voordeur geforceerd en wisten de verdachte op het balkon vast te pakken op het moment dat hij over de railing klom.

Zijn 19-jarige vriendin heeft aangifte gedaan. Ze verklaarde dat ze gisterenmiddag door haar vriend mishandeld was. Hij had haar onder andere met een mesje tegen haar lichaam geprikt en met de vlakke hand tegen haar gezicht geslagen. Er zijn kennelijk al langer spanningen waarbij de aangeefster al vaker door haar vriend is mishandeld,. Zondag was hij zo agressief geworden dat hij met een honkbalknuppel een gat in de wc deur had geslagen. Hierna had hij zijn vriendin met de houten stok tegen haar onderarm geslagen.

Tilburger botst met gestolen motorfiets op geparkeerde auto

TILBURG: Een 18-jarige Tilburger is vannacht omstreeks 00.30 uur met een gestolen motorfiets op een geparkeerde auto op de Tuinbouwstraat gebotst. Hij werd ter plaatse door de politie aangehouden.

De aanrijding gebeurde op het moment dat een motoragent hem wilde controleren. Op de motorfiets zat een kentekenplaat die afgegeven was voor een snorfiets. Dat het om een gestolen motor moest gaan bleek wel uit het feit dat het contactslot verbroken was. De bestuurder die een gezwollen en geschaafde enkel opliep vertelde dat hij de motorfiets van een onbekende man voor 250 euro gekocht had. De politie heeft nog niet kunnen achterhalen waar de motorfiets vandaan komt, mogelijk komt deze uit het buitenland.

De 18-Tilburger krijgt een proces-verbaal voor:


-het in het bezit hebben van een kennelijk van diefstal afkomstige motorfiets


-het rijden op een motor met van diefstal afkomstige kentekenplaat


-het rijden zonder rijbewijs


-het rijden zonder verzekering.

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 06-08-2009 15:13 | © Regio Midden en West Brabant |