Gemeente Teylingen

Mexicaanse griep

Teylingen bereidt zich voor op Mexicaanse griep


06 augustus 2009

Teylingen heeft een plan van aanpak opgesteld hoe zij gaat handelen, mocht de Mexicaanse grieppandemie ook in Teylingen op grote schaal uitbreken. In Nederland raken steeds meer mensen besmet met de Mexicaanse griep (Nieuwe Influenza A). Het aantal besmettingen loopt op. Tijd voor de gemeente Teylingen om na te denken wat de gevolgen kunnen zijn van een eventuele uitbraak en voorbereidingen te treffen.

Dienstverlening in het gedrang

Door uitval van zieke medewerkers kan de dienstverlening van de gemeentelijke organisatie in het gedrang komen. Met het plan van aanpak wordt de dienstverlening zo goed mogelijk in stand gehouden tijdens een mogelijke uitbraak van de grieppandemie in onze omgeving.

Voorbereidingen op mogelijke vaccinaties

Mocht er een grote uitbraak in Teylingen komen, dan heeft de gemeente, samen met de GGD Hollands Midden, de zorg voor haar burgers. Ook hierop bereidt zij zich goed voor.

Waar kan men terecht voor informatie over de mogelijke griepuitbraak?

Voor algemene informatie over de grieppandemie kunnen mensen terecht bij het publieksinformatienummer 0800-8051 (ma-vrij van 08.00-20.00 uur of kijk op de website www.postbus51.nl).

www.rivm.nl/cib/themas/nieuwe-influenza

www.ggdhm.nl

www.minbzk.nl/onderwerpen/veiligheid/nationale-veiligheid/grieppandemi e

www.minvws.nl/grieppandemie