Gemeente Papendrecht

6 augustus 2009

Zomerse kunstwerken in de hal van het gemeentehuis

In de hal van het gemeentehuis worden tot eind september enkele werken uit de collecties van Kunstuitleen Papendrecht en het voormalig museum 'De Rietgors' tentoongesteld.

Deze week is de expositie in de hal van het gemeentehuis met de titel `Een zomerse greep' weer vernieuwd. Het is een samenstelling van schilderijen uit de collectie van de Rietgors en van sculpturen uit de collectie van de Kunstuitleen. De sculpturen zijn ook te leen; zij vormen een onderdeel van de Ku-collectie, die ten onrechte minder bekend is bij het publiek.

Deze mini-expositie is te zien tot 1 september. Daarna worden de kunstwerken weer verangen door andere werken uit de collecties van Kunstuitleen Papendrecht en het voormalig museum 'De Rietgors'. De nu vertoonde werken omvatten twee schilderijen van Dolf Henkes en een doek van de Cobra-schilder Lindström. Onder het ruimtelijk werk in de vitrine bevinden zich vormen, die een waar zomervakantiegevoel oproepen, waaronder o.a. twee sculpturen van prachtige vrouwen van steengoed en brons. Het marmeren vrouwenmasker van J. Vermeire (uit de collectie van de Rietgors) op de sokkel blijft gedurende de hele expositieperiode staan.

Wilt u ook kennismaken met de 'zomerse' kunstwerken uit de collecties van Kunstuitleen Papendrecht en 'De Rietgors'? Bezoek de tentoonstelling in de hal van het gemeentehuis.

Donderdag 20 augustus: balspelen op het Cruyff Court

Donderdag 20 augustus 2009 worden er diverse balspelen georganiseerd op het Cruyff Court in Papendrecht. Kinderen en jongeren van 7 t/m 14 jaar kunnen die dag o.a. voetballen, hockeyen, bounceballen, trefballen en tienballen. De activiteiten op het Cruyff Court starten om 10.00 uur en eindigen om 15.00 uur. Neem zelf een drankje en iets te eten mee.

Vrijdag 28 augustus: voetbaltoernooi 5 vs 5 op het Cruyff Court

Op vrijdag 28 augustus is er weer een voetbaltoernooi 5 vs 5 op het Cruyff Court van 13.00 tot 17.00 uur. Ben je tussen de 10 en 15 jaar oud en heb je zin om te strijden tegen andere teams?

Vorm dan, samen met anderen, een team van minimaal vijf jongeren en schrijf jullie in! Wie weet worden jullie de zomerkampioenen van 2009. Neem zelf een drankje en iets te eten mee.

Inschrijven kan via k.korteweg@papendrecht.nl

Vergadering WMO adviesraad op dinsdag 18 augustus De Wmo adviesraad van de gemeente Papendrecht vergadert dinsdag 18 augustus vanaf 14.00 uur

in het gemeentehuis.

Het belangrijkste agendapunt op deze vergadering is ondersteuning van mantelzorgers. Aan de hand van een presentatie van de beleidsambtenaar bespreekt de adviesraad de stand van zaken en de actuele ontwikkelingen. Mantelzorgondersteuning is één van de werkvelden van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning. In de beleidsnota 'Mensen doen meer' zijn doelstellingen voor dit werkveld geformuleerd.

Verder buigt de adviesraad zich over de vraag of zij aan het college van burgemeester en wethouders haar bezorgdheid zal uiten over de gevolgen van de veranderingen in de AWBZ. Deze veranderingen komen er kort gezegd op neer dat mensen die nu gebruik maken van de zorgfuncties ondersteunende en activerende begeleiding mogelijk na een herindicatie deze ondersteuning moeten ontberen. Alleen mensen met een matige of zware beperking komen in aanmerking voor begeleiding, mensen met een lichte beperking zijn zelf verantwoordelijk voor hun zelfredzaamheid en participatie.

De vergadering is openbaar. U bent van harte welkom om de vergadering bij te wonen. Inwoners van Papendrecht, die willen inspreken over onderwerpen gerelateerd aan de Wet maatschappelijke ondersteuning, kunnen spreekrecht aanvragen.

Wilt u een vergadering bijwonen (minimaal 3 werkdagen voor de vergadering aanmelden) of spreekrecht aanvragen (dit kan tot tien minuten voor aanvang van de vergadering), kunt u contact opnemen met de ambtelijk secretaris Paula van de Winckel, telefoon (078) 641 89 11 of email: p.vdwinckel@papendrecht.nl. Vermeld uw naam, adres en telefoonnummer en het onderwerp waarover u wilt inspreken.

De agenda (en bijlagen) ligt vanaf vrijdag 7 augustus ter inzage op de leestafel in de hal van het gemeentehuis en is te raadplegen via www.papendrecht.nl. Op de website vindt u ook meer informatie over de Wmo-adviesraad.

Bijlage: agenda vergadering WMO adviesraad op dinsdag 18 augustus

(17 KB)

____________