Politie Utrecht

Persberichten stad Utrecht, 10.40 uur

Utrecht, 06-08-2009

Onder invloed

VLEUTEN Op de Haarrijnse Rading heeft de politie donderdagmorgen 6 augustus een 40-jarige man uit Utrecht aangehouden voor rijden onder invloed. De man werd om 04.15 uur aangehouden omdat hij te veel had gedronken. Hij blies 740 ug/l en dus werd zijn rijbewijs ingevorderd. Ook is proces-verbaal opgemaakt.

Fietsendiefstal voorkomen

UTRECHT Op de Gisbert Bromlaan is donderdag 6 augustus een 22-jarige man uit Maastricht aangehouden op verdenking van een poging tot fietsendiefstal. Een getuige belde omstreeks 03.40 uur 1-1-2 omdat hij zag dat een man een fiets probeerde te stelen. Agenten gingen ter plaatse en hielden op basis van een signalement de man uit Maastricht aan. Hij is ingesloten voor verhoor.

Fietsendief aangehouden

UTRECHT Op het Jaarbeursplein is woensdag 5 augustus een verdachte van fietsendiefstal aangehouden. Op beelden van cameratoezicht was te zien dat een 39-jarige man uit Utrecht bezig was met het stelen van een fiets. Hij vernielde een fietsenrek zodat hij met een losgewrikte staaf van dat fietsenrek een fietsslot kon openbreken. Agenten gingen snel naar het Jaarbeursplein en hielden daar de man aan. Hij is ingesloten.

Hinderlijk gedrag

UTRECHT De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag 6 augustus een 27-jarige Utrechter aangehouden omdat hij zich niet kon identificeren en zich hinderlijk gedroeg naar de agenten.

Om 23.15 uur gingen agenten op de Laan van Engelswier een kijkje nemen na een overlastmelding. De agenten stonden met wat bewoners in gesprek en hoorden ineens iemand hard schreeuwen. Twee mannen kwam langs gelopen en scholden de agenten uit. Agenten gingen achter de mannen aan en hielden ze staande. Al snel verzamelde zich een grote groep mensen om het tumult heen. De omstanders bemoeiden zich met het gesprek dat de agenten aan het voeren waren, enkelen van hen leken onder invloed van alcohol te zijn en gedroegen zich hinderlijk en agressief. Uiteindelijk is iets na middernacht een 27-jarige man aangehouden omdat hij zich niet kon identificeren en zich agressief opstelde.

Verkeerscontrole

UTRECHT Bij een verkeerscontrole op de Europalaan, de Van Zijstweg en de Grebbeberglaan heeft de politie woensdag 5 augustus 61 bekeuringen uitgeschreven voor het overschrijden van de maximum snelheid, het niet dragen van de autogordel en andere overtredingen.

Varen onder invloed

UTRECHT De politie heeft woensdag twee mannen aangehouden voor varen onder invloed. Om 18.50 uur kreeg de politie de melding dat een aantal dronken mannen voor overlast zorgden in een bootje in de Oudegracht, ter hoogte van de Potterstraat. Op de Lange Viebrug sommeerden agenten de bestuurder om aan te meren, maar daaraan voldeed de man niet. Pas bij de Weerdsingel meerde het bootje aan. De bestuurder, een 32-jarige man uit Utrecht, stapte zwalkend uit. Hij werd aangehouden, met enig verzet. Op het politiebureau wees de ademanalyse uit dat hij 585 ug/l in zijn lichaam had. Proces-verbaal is opgemaakt. Ook de andere twee inzittenden werden gecontroleerd. Een 31-jarige Utrechter kon zich niet identificeren en werd daarvoor aangehouden.

Opnieuw aangehouden

UTRECHT Een verdachte die net in vrijheid was gesteld, werd woensdag 5 augustus na vijf minuten weer opnieuw aangehouden. Om 21.40 mocht de 31-jarige man uit Utrecht weer naar huis, nadat zijn identiteit was vastgesteld. Hij was die avond aangehouden op een bootje om dat hij overlast had veroorzaakt en zich niet kon identificeren. Eenmaal op straat liet hij zijn broek zakken, liet zijn geslachtsdeel zien en deed een agent een onzedelijk voorstel. Hij werd direct weer aangehouden voor belediging.