BOVAG

06-08-2009
DMS Leveranciers 'INDI proof'

Alle gangbare Dealer Management Systemen (DMS) zijn klaar voor koppeling met INDI of verkeren in de afrondende fase. Ze zijn INDI-proof. Daarmee verlaat INDI de pilot-fase. INDI levert het merkkanaal schone, goedgevulde klantendatabases.

De vereniging INDI heeft vorig jaar de verschillende DMS-leveranciers opdracht gegeven om een koppeling te maken tussen hun DMS en INDI. INDI heeft deze opdrachtverstrekking zelf ter hand genomen zodat de vereniging controle uit kon oefenen op de uitvoering. Dat INDI de koppelingsopdracht centraal kon houden, scheelde ook in de kosten. De verschillende merken hoefden immers niet afzonderlijk opdracht te geven voor zon koppeling.

Wat INDI bijzonder maakt, is dat INDI integreert met de DMS-systemen van dealers. Geen halve oplossingen maar een solide, geïntegreerd systeem wat rekening houdt met werkprocessen binnen het merkkanaal. INDI heeft met de verschillende acceptatietests van de DMS-systemen de pilotfase definitief achter zich gelaten. INDI richt zich nu op het verder aansluiten van de verschillende merkorganisaties, holdings en individuele dealers.

Deelnemen kost in het begin tijd en energie. Maar het is die investering dubbel en dwars waard. Het strategisch belang is onmiskenbaar. Wie kiest voor INDI, kiest voor een grote opschoningsactie van de database in het DMS, inclusief standaardisatie van NAW- en autogegevens binnen het hele merkkanaal. Met het implementeren van INDI in een merkorganisatie leg je de basis voor degelijk CRM-beleid en een goede voorbereiding op toekomstige mogelijkheden tot verrijken van databases. aldus Martin Huisman, voorzitter.
Bron: Persbericht INDI
Datum: 06-08-2009