Politie Drenthe

Donderdag

Provincie Drenthe, 06-08-2009

Motor over de kop

HOOGEVEEN Woensdagmiddag is op de Kinholtsweg een 22-jarige motorrijder uit Koekange over de kop gegaan. De man raakte niet gewond. In de bocht verloor de motorrijder de macht over het stuur en sloeg vervolgens over de kop. (2009031228)

Aanhoudingen na ruzie

EMMEN De politie heeft woensdagavond een 21-jarige man uit Emmen en een 51-jarige vrouw uit Emmen aangehouden op de Torflang. De politie had een melding gekregen van een ruzie op de Torflang. Ter plekke bleek dat er drie vrouwen uit Emmen waren mishandeld (54, 25 en 18 jaar) tijdens een ruzie. Op basis van getuigenverklaringen wilde de politie de 51-jarige vrouw uit Emmen aanhouden. De vrouw bleek in een woning aan de Torflang te zitten. Agenten wilden de woning binnentreden om de vrouw aan te houden, zij werden daarbij belemmerd door de 21-jarige man uit Emmen. De man werd aangehouden voor belemmering en vervolgens kon de vrouw worden aangehouden. Beiden werden overgebracht naar het politiebureau en werden ingesloten. Onderzoek moet uitwijzen wat de aanleiding is geweest van deze ruzie. (2009031253)

Bromfietser onderuit

ASSEN In de nacht van woensdag op donderdag is een 33-jarige man uit Assen met zijn bromfiets onderuit gegaan op de Beek. Een 35-jarige vrouw uit Assen zat bij de man achterop. Het tweetal reed over de Beek en reed over een drempel waarna zij onderuit gingen. De man raakte met zijn hoofd het wegdek en raakte even buiten westen en werd voor nader onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis in Assen. De vrouw raakte niet gewond. (2009031277)

Rijden onder invloed alcohol

EMMEN De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag een 24-jarige beginnend bestuurder uit Emmen aangehouden op de Brinkenweg voor het rijden onder invloed van alcohol. De politie had een melding gekregen van een aanrijding op Brinkenweg. Ter hoogte van de afslag Elkselerbrink troffen agenten een personenauto aan met schade. De 24-jarige bestuurder verklaarde tegenover de agenten dat hij door een te hoge snelheid uit de bocht was geschoten en tegen een lantaarnpaal was gebotst. De man moest een blaastest ondergaan en hij had teveel gedronken. De man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Middels een ademanalyse scoorde de man 480 ug/l. Het rijbewijs werd ingevorderd en tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt. (2009031281)

Caravan in brand

HOOGEVEEN In de nacht van woensdag op donderdag is achter een woning aan de Wilhelminastraat een caravan in brand gevlogen. De brand werd door de brandweer geblust. De caravan ging verloren. De oorzaak van de brand is onbekend. De politie stelt een onderzoek in. (2009031290)

Politie vordert rijbewijs in

BORGER De politie heeft woensdagavond het rijbewijs van een 38-jarige automobilist uit Exloo ingevorderd op de N374 ter hoogte van Borger. De automobilist werd gelaserd met een snelheid van 140 kilometer per uur. Daar geldt een maximum toegestane snelheid van 80 kilometer per uur. (2009031166)

Resultaten geplande verkeerscontrole

EMMEN/BORGER/NIEUW WEERDINGE Politie Drenthe controleert structureel het verkeer op de meest verkeersonveilige wegen in Drenthe. Gaat de snelheid omlaag dan wordt een weg veiliger. Op woensdag 5 augustus heeft de politie op meerdere plekken in de regio het verkeer gecontroleerd op snelheid. Agenten maakten daarbij gebruik van een lasergun. De politie heeft woensdagavond het rijbewijs van een 38-jarige automobilist uit Exloo ingevorderd op de N374 ter hoogte van Borger. De automobilist werd gelaserd met een snelheid van 140 kilometer per uur. Een automobilist kreeg een bekeuring omdat hij 121 kilometer per uur reed over de N374 ter hoogte van Borger. Daar geldt een maximum toegestane snelheid van 80 kilometer per uur. Op de N391 ter hoogte van Nieuw Weerdinge kregen twee automobilisten een bekeuring. De één reed 116 kilometer per uur en de ander reed 114 kilometer per uur. Op deze weg geldt ook een maximum toegestane snelheid van 80. Op de rondweg in Emmen kreeg een automobilist een bekeuring omdat deze geen autogordel droeg.

Controles deze week

Controleren gebeurt op basis van onderzoeksgegevens over de meest verkeersonveilige wegen in Drenthe. Uit deze gegevens zijn voor ieder speerpunt (snelheid, alcohol, roodlicht, helm, gordel) de meest verkeersonveilige weggedeelten geselecteerd waar Politie Drenthe structureel controleert. Als verkeersdeelnemer kunt u invloed op de verkeersveiligheid uitoefenen door de verkeersregels na te leven. Weten waar Politie Drenthe deze week controleert? Kijk op www.verkeershandhaving.nl bij controles.

Samen kunnen we werken aan een veiliger verkeer.

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met tel. 0592 - 45 1280. De voorlichter is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar tot 16.00 uur en op zaterdag en zondag tot 13.00 uur.