Ingezonden persbericht

Persbericht

Alkmaar, 6 augustus 2009

Loop jij ook mee voor het goede doel?
- Dam tot Damloop: prestatie met een positief randje -

Tijdens de 25e editie van de Dam tot Damloop, die in het weekend van 19 en 20 september plaatsvindt, wordt er weer voor diverse goede doelen hardgelopen. Afgelopen jaar werd een bedrag van ruim ¤ 500.000,- bijeen gelopen voor 42 ggoede doelen. Omdat deze editie in het teken staat van het jubileum, zijn er enkele goede doelen bijgekomen, waardoor de teller op maar liefst 55 staat.

Hoewel vele onderdelen tijdens het Dam tot Damweekend reeds de deelnemerslimiet hebben bereikt, kan nog wel worden ingeschreven voor het Dam tot Dam Goede Doelen Project. Er is voor ieder wat wils, zo kan gelopen worden voor chronisch zieken, voor de derde wereld, voor een goed doel dat is verbonden aan kinderen en nog veel meer. Op www.damloop.nl staat de gehele lijst. De goede doelen hebben zelf een bepaald aantal startbewijzen ingekocht, waarvan dus nog enkele over zijn.

Op elk onderdeel van de Dam tot Damloop kun je voor het goede doel lopen. De 10 Engelse Mijl op zaterdagavond is een nieuwe onderdeel in het kader van het jubileumjaar, namelijk de Dam tot Dam by night. Dit onderdeel wordt extra sfeervol waarbij de deelnemers en het parcours verlicht worden. Dit geeft een spectaculair effect. Op zondag kun je de 10 Engelse Mijl lopen. Eén voordeel als je voor een goed doel loopt, is dat je dan vooraan in de startvakken start. Je kunt dus rustig starten! Op zondag vinden ook de 4 Engelse Mijl en de Mini Dam tot Damlopen plaats.

Het lopen voor een goed doel kan een extra motivatie zijn om een goede tijd neer te zetten. Je wilt tenslotte zoveel mogelijk geld binnenhalen. Schrijf je nu nog in en doe mee aan een van de grootste loopevenementen van de wereld met maar liefst 60.000 deelnemers.

Het hele weekend zijn er tevens activiteiten op het Charityplein. Op de Burcht in het centrum van Zaandam staat een aantal standplaatsen waar de goede doelen zich tonen aan het publiek en de lopers. De sfeer is optimaal door de aanwezigheid van diverse bandjes en gezellige terrasjes. Ook kinderen kunnen zich op zondag optimaal vermaken tijdens het kinderfeest met diverse leuke activiteiten.

Noot aan de redactie (

Ingezonden persbericht