Politie Utrecht

Persberichten stad Utrecht, 10.50 uur

Utrecht, 05-08-2009

Winkeldieven

UTRECHT- Op 4 augustus zijn twee mannen aangehouden voor het plegen van een winkeldiefstal.

Rond 13.25 uur kreeg de politie een melding dat een man goederen gestolen had uit een winkel aan de Handelstraat. Toen de agenten ter plaatse kwamen was de dief al gevlucht. De agenten zochten in de omgeving naar de verdachte. Ze zagen de 18-jarige man uit Utrecht, samen met een andere 18-jarige man uit Utrecht, rijden op een scooter. Na een korte achtervolging zijn beide mannen aangehouden. De gestolen goederen zijn in beslag genomen. Tegen de verdachten is proces-verbaal opgemaakt.

Rijden onder invloed

UTRECHT- De politie heeft op 4 augustus op de Einsteindreef een man aangehouden voor het rijden onder invloed.

Rond 15.10 uur hebben surveillerende agenten een man in een bestelbus gecontroleerd nadat het ANPR-apparaat (Automatic Number Plate Recognition) aangaf dat hij vaker was aangehouden voor rijden onder invloed. De 62-jarige man uit Utrecht moest blazen en ook deze keer bleek dat hij te veel gedronken had. De waarde bedroeg 330 ug/l.

De man is aangehouden. De agenten hebben de auto in beslag genomen, omdat het de derde keer dit jaar was dat de man reed onder invloed.

Steekpartij

UTRECHT- Op 4 augustus vond een steekpartij op straat plaats.

Rond 20.25 uur kreeg de politie een melding dat er een steekpartij had plaatsgevonden op de Landskroondreef. Twee mannen, vermoedelijk bekenden van elkaar, zouden een gesprek hebben gehad wat ontaardde in een conflict en een steekincident was het gevolg. De verdachte was gevlucht in de richting van de Stroyenborgdreef. Agenten hebben met behulp van een hond gezocht naar de verdachte en het steekwapen.

Geen van beiden werd aangetroffen. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Het slachtoffer heeft een steekwond aan zijn arm, hij is voor onderzoek meegenomen naar het ziekenhuis.

Verkeerscontrole

UTRECHT- De politie heeft op 4 augustus een verkeerscontrole gehouden op verschillende locaties in Utrecht.

Op dinsdagavond hebben agenten verkeerscontroles gehouden op verschillende locaties in Utrecht, waaronder op t Goylaan, de Brennerbaan, de Rubenslaan, de Columbuslaan, de Marshalllaan en de Europalaan. In totaal zijn er 64 bekeuringen uitgedeeld, onder andere voor het niet dragen van de autogordel, tijdens het rijden een mobiele telefoon vasthouden en overschrijding van de toegestane snelheid. Daarnaast zijn er nog twee personen aangehouden voor het rijden onder invloed. De waarden bedroegen 120 ug/l (beginnend bestuurder) en 510 ug/l.

Beroving door bestel-bromfietser

UTRECHT Dinsdagavond 4 augustus rond 19.20 uur heeft een nog onbekende bromfietsbestuurder een vrouw van haar tas beroofd op de Oude Vleutenseweg.

Een 23-jarige vrouw uit Utrecht reed met een 41-jarige man op een snorfiets vanuit Utrecht richting Leidsche Rijn. Een voorbijrijdende bromfietsbestuurder met een blauwe bestelbak achterop (een zogenaamde pizza-bromfiets of bestel-bromfiets), kwam het stel vanuit Leidsche Rijn tegemoet en rukte de tas van de schouder van de vrouw. De tas viel op de grond en de verdachte reed in eerste instantie verder. Later keerde de berover en pakte de tas van de grond. Vervolgens reed de berover naar de gele brug en haalde daar geld uit de portemonnee. Het slachtoffer achtervolgde de berover en vond haar tas terug op de brug.

Door de beroving raakte de vrouw gewond aan haar voet. De verdachte reed met zijn voertuig tegen het stel aan toen hij de tas van de schouder van de vrouw trok.

De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de beroving. Aan getuigen van de beroving en aan mensen die menen de verdachte te (her)kennen, wordt gevraagd contact op te nemen met de politie van de stad Utrecht via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Het signalement van de verdachte luidt als volgt:


- man met licht getint uiterlijk en ringbaardje


- 20-25 jaar oud


- Kleding: wit vest met zwarte strepen


- Man sprak met buitenlands accent

Heling fiets

UTRECHT Dinsdagmiddag 4 augustus rond 12.30 uur zagen politieagenten een 23-jarige inwoner van Utrecht op het Stationsplein fietsen. De man reed op een fiets zonder ringslot en dat verwonderde de agenten. Ze hielden de fietser staande en bij controle bleek de fiets als gestolen te boek te staan. De Utrechter is aangehouden op verdenking van heling en ingesloten op het politiebureau voor verhoor. De fiets is in beslag genomen.

Autovernielers aangehouden

UTRECHT In de nacht van dinsdag op woensdag 5 augustus hield de politie rond 02.10 uur twee Utrechters aan bij een woning aan de Frans Halsstraat. Het tweetal (19 en 20 jaar) wordt ervan verdacht autos te hebben vernield.

Agenten zagen dat de mannen die op een bromfiets reden, de spiegels van een aantal autos trapten in de Henderik de Keijserstraat. De agenten achtervolgden de mannen op de scooter en hielden ze op de Frans Halsstraat aan. De mannen zijn ingesloten op het politiebureau voor verhoor.

Belediging

UTRECHT In de nacht van dinsdag op woensdag 5 augustus zag de politie op de Europalaan rond 01.10 uur een 42-jarige Utrechter bij een woning urineren. Toen agenten hiervoor een bekeuring uitschreven, wilde de man zijn identiteitsbewijs niet tonen. Na lang aandringen toonde de man toch zijn identiteitsbewijs. Helaas hield het vervelende gedrag van de man niet op, want hij beledigde vervolgens de agenten. De man werd daarom aangehouden voor belediging en overgebracht naar het politiebureau.