Politie Utrecht

Persberichten Rijn & Venen, 10.20 uur

Utrecht, 05-08-2009

Inbrekers vluchten

MAARSSEN Twee inbrekers werden op dinsdag op heterdaad betrapt bij een inbraak. Zij gingen ervandoor en wisten te ontkomen.

Rond het middaguur zag een 12-jarig meisje uit Maarssen dat twee mannen in Fazantenkamp over de schutting van een hoekwoning klommen. Zij had het idee dat het tweetal niet veel goeds in de zin had en waarschuwde een buurman, die op straat stond. De buurman liep naar de woning en keek aan de zijkant over een muur. Daarbij zag hij twee mannen in de tuin, waarvan één met een breekijzer probeerde de woning open te breken. Hij riep iets naar hen, waarop de twee mannen het op een rennen zetten en er via de brandgang vandoor gingen.

De buurman ging achter de inbrekers aan. Hij wist één van hen beet te pakken, waarna de andere verdachte terug kwam lopen. De eerste verdachte wist zich echter los te rukken, waarbij beiden weer wegrenden. De buurman raakte bij de doorgaande weg van Fazantenkamp het zicht op hen kwijt.

De politie werd gewaarschuwd. Meerdere politie-eenheden gingen met spoed ter plaatse en de politiemeldkamer startte een Burgernetactie op. Ondanks deze inspanningen werden de verdachten niet meer aangetroffen.

Signalementen:

Lichtgetinte man, ± 25 jaar, ongeveer 1.80 meter, normaal postuur, kortgeschoren donker haar en hij droeg een zwarte jas;

Lichtgetinte man, iets donkerder dan de ander, 25-28 jaar, ± 1.70 meter, normaal postuur, kort donker haar en hij droeg donkere kleding.

Aan getuigen van de inbraak en aan mensen die menen de verdachten te (her)kennen, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Rijn & Venen op telefoonnummer 0900-8844.