Ingezonden persbericht



Kasteel de Haar is bezig met een grootscheepse restauratie. Om Kasteel de Haar zoveel mogelijk toegankelijk te houden voor onze bezoekers worden de werkzaamheden in fasen uitgevoerd.

Sinds 2001 zijn er al diverse onderdelen volledig gerestaureerd. Zo zijn de kapel, de Duivenpoort, Franse Poort, Stalplein en Riddertoren weer in volle hersteld. En is sinds vrijdag 24 juli jl. is het volledige kasteel uit de steigers. De Riddertoren is de hoogste toren van het kasteel. De toren is door zijn hoogte enorm zwaar en heeft helaas gezorgd voor de nodige scheuren in het kasteel. Doordat de Riddertoren is hersteld komt de prachtige eetzaal vanaf 5 augustus weer terug in de rondleiding.

Het Stalplein (bij de entree van het park) is in oktober 2003 de restauratie begonnen, men heeft hard gewerkt om de ruimtes op het Stalplein casco te restaureren en is sinds 18 mei jl. volledig gerestaureerd.

Onze kassa en winkel heeft haar intrek genomen op Stalplein 3. In drie paardenboxen (bij binnenkomst links op het Stalplein) is een toiletgroep gemaakt zodat ook de sanitaire voorzieningen op het terrein van Kasteel de Haar vooruitgang geboekt hebben. De receptie heeft zijn intrek genomen in één van de Stalboxen naast de winkel. Particulieren die iets te vieren hebben kunnen in het Koetshuis terecht voor feesten en partijen. Voor zakelijke klanten zal het Koetshuis inzetbaar zijn voor vergaderingen, bedrijfspresentaties en feestelijke ontvangsten. Kasteel de Haar zal bovendien deze ruimte gaan inzetten voor theatervoorstellingen en andere culturele activiteiten. Stalplein 7 heeft een vaste functie voor de ontvangst, garderobe, toiletten en cateringkeuken.

Mocht dit alles uw interesse gewekt hebben? Wij nodigen u graag uit om het gerestaureerde Stalplein te komen bezichtigen.

()

Kasteel de Haar
Kasteel de Haar is het grootste en meest luxueuze kasteel in Nederland. De herinnering aan de middeleeuwen krijgt hier levensgroot gestalte. Het kasteel, de indrukwekkende collectie kunstschatten, het omringende park en het bijbehorende landgoed vormen een schitterende eenheid.




Ingezonden persbericht