Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

Breda, 05-08-2009

Politie onderzoekt beroving van bezorger

BREDA: Een meubelbezorger is woensdag tegen 13.00 uur beroofd aan de Gasthuisstraat. De 22-jarige man uit Uden was aan het lossen in de Gasthuisstraat en wilde weer vertrekken. Aangekomen bij zijn
vrachtwagen, die in de Nieuwe Leuvenaarsstraat stond, kwam er een man op hem af. De man, die zijn gezicht bedekt had, bedreigde hem met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp en eiste geld. Hierna ging de onbekende man er te voet vandoor richting de Donkvaart.
De politie verstuurde na het ontvangen van de melding een SMS-Alert naar de aangemelde bewoner van het centrum met de een kort signalement van de man. Het gaat om een man in de leeftijd tussen de 20 en 25 jaar. Hij heeft blond haar en is rond de 1.80 m lang. De man droeg een blauwe joggingbroek en een wit t-shirt.
De politie zocht de omgeving af naar de man en heeft een
buurtonderzoek verricht. Van de geschrokken chauffeur is op het politiebureau een aangifte opgenomen. Hij bleef bij de beroving ongedeerd.

Getuige betrapt vrouwen op zakkenrollen

BREDA: Dinsdagmiddag kreeg de politie melding van zakkenrollen op het Stationsplein. Een getuige zag hoe een vrouw bij het instappen in de stadsbus de portemonnee van een medereiziger rolde. De getuige pakte de vrouw de portemonnee af, waarna er een strubbeling ontstond met de vermeende zakkenroller en een vrouw die op dat moment bij haar was. De politie werd gealarmeerd. Deze hield de vrouwen, een 29-jarige vrouw uit Etten-Leur en een 19-jarige vrouw uit Hoenderloo, aan en stelde de twee in verzekering op het politiebureau. De verdachten verklaarden beide dat ze niets hadden gedaan. Volgens hen had een onbekende man de 29-jarige vrouw vastgepakt en haar beschuldigd. Omdat hij haar niet wilde loslaten waren ze gaan duwen.
De politie heeft verklaringen opgenomen van getuigen. Van de
eigenaresse van de portemonnee is aangifte opgenomen. De portemonnee werd teruggevonden in een tas die in bezit was van de verdachten.

Jongen aangehouden op gestolen fiets

BREDA: De politie zag dinsdag omstreeks 16.15 uur een fietser met bijrijder rijden op de Koningin Emmalaan. Omdat het om een nieuwe fiets ging en er geen sleutel in het slot stak, besloot de politie de fietser te controleren. Bij het zien van de politie ging de bestuurder er als een speer vandoor. Toen een surveillancevoertuig hem op de Johan Willem Frisolaan de doorgang blokkeerde, lieten de twee de fiets achter en renden de rondweg op. Hier is de 14-jarige bestuurder van de fiets aangehouden. Net voor zijn aanhouding kwam de jongen ten val, waardoor hij lichte verwondingen opliep. De bijrijder wist weg te komen.
De 14-jarige verklaarde op het politiebureau dat de andere jongen de fiets had gestolen en hij enkel een eind had gereden. Na verhoor is de jongen in vrijheid gesteld.
De fiets is geretourneerd aan de rechtmatige eigenaar. Het voertuig bleek die middag gestolen te zijn aan de Wolfslaardreef. Van de rechtmatige eigenaar is aangifte opgenomen.

Bromfietser onder invloed rijdt onder invloed

BREDA: De politie hield woensdag tegen 01.00 uur een bromfietser staande in de Sint Ignatiusstraat. De 28-jarige man uit Breda reed zonder helm en bleek niet in bezit van een bromfietscertificaat. Ook bleek hij onder invloed van alcohol. De man is aangehouden en
meegenomen naar het politiebureau. Hier bleek uit een ademanalyse een uitslag van 890 ug/l. De verdachte is na verhoor met een rijverbod van 11 uur in vrijheid gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Beschonken bestuurder oefent voor eerste rijles

PRINSENBEEK: Een 18-jarige inwoner van Prinsenbeek is woensdag om
01.10 uur aangehouden. De man bestuurde een auto en wilde vanaf de Schutsestraat de Heiblom op rijden. Hij nam de bocht te ruim en reed een verkeersbord omver. De politie kwam ter plaatse en de automobilist bleek niet in bezit van een rijbewijs. De man verklaarde dat hij dacht dat hij voor zijn eerste rijles wel even in een auto kon rijden. Bij controle bleek de 18-jarige onder invloed van alcohol. Op het politiebureau kwam uit een ademanalyse een uitslag van 400 ug/l. Na verhoor is de man in vrijheid gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt voor roekeloos rijden en rijden onder invloed.

Personeel benzinestation houdt dief aan

BREDA: De politie kreeg woensdag om 10.20 uur melding van een
brandstofdief aan de Zwijnsbergenstraat. Personeel had hier een automobilist uit de auto gehaald en aangehouden. De man zou hebben getankt en wilde hierna wegrijden zonder te betalen. Het personeel hield de man aan en alarmeerde de politie. Deze namen de man over en brachten hem naar het politiebureau. Hier verklaarde hij dat hij had gehandeld uit geldgebrek. De 32-jarige Bredanaar is hierna in vrijheid gesteld. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt. Van de gedupeerde is aangifte opgenomen.

Veelpleger aangehouden voor winkeldiefstal

BREDA: Personeel van een winkel in de Cypresstraat betrapte
woensdagmiddag een man op diefstal. De man stak een flesje parfum in zijn zak en verliet de winkel zonder te betalen. Personeel van de winkel ging achter de man aan en hij werd tegengehouden door
voorbijgangers. De 43-jarige verdachte uit Breda bleek een veelpleger en is in verzekering gesteld. Van de gedupeerde is aangifte opgenomen.

Auto tegen boom

ZUNDERT: Dinsdagmiddag is omstreeks 17.15 uur een 64-jarige man uit Zundert gewond geraakt bij een eenzijdig verkeersongeval op de Achtmaalseweg. De automobilist kreeg naar eigen zeggen tijdens het rijden een 'black out '. Hij schampte daarop met zijn auto een links van de weg staande kleine boom, waarna hij vervolgens frontaal tegen een grote boom knalde. De airbags van de degelijke auto, waarin de 64-jarige man reed functioneerden goed. Hij heeft een gebroken pols, enkele snijwonden en rugklachten. Hij werd met een ambulance vervoerd naar het Amphiaziekenhuis aan de Molengracht in Breda,

Auteur: Inge Rijgersberg

Laatst gewijzigd 05-08-2009 17:06 | © Regio Midden en West Brabant |