Politie Haaglanden

Persberichten 5 augustus

Haaglanden, 05-08-2009

Jonge inbreker aangehouden

Den Haag Agenten hielden woensdag 5 augustus om 02.40 uur een 17-jarige Hagenaar aan als verdachte van een woninginbraak. De politie kreeg een melding dat er was ingebroken in een woning in de Nieuwe Parklaan. Met een signalement en een beschrijving van de buit gingen agenten op zoek naar de inbreker. Zij troffen de Hagenaar in de omgeving in de bosjes aan, met in zijn zakken de omschreven buit. De politie nam de Hagenaar mee naar het politiebureau voor verhoor, waarna hij werd doorverwezen naar Halt.

Roemenen op strooptocht

Den Haag Twee Roemeense winkeldieven van 33 en 35 jaar riepen dinsdag 4 augustus het onheil over zichzelf af. De twee hadden hun auto recht voor het politiebureau aan de Jan Hendrikstraat geparkeerd om van daaruit op strooptocht te gaan in de Haagse binnenstad. Een politieman zag omstreeks 16.15 uur vanuit het bureau dat de verdachten iets in de auto verstopten en weer terug de stad in liepen. Toen de mannen even later opnieuw bij de auto kwamen, besloten agenten de twee te controleren. Zij bleken een geprepareerde tas bij zich te hebben, waarmee zij het beveiligingssysteem van winkels konden omzeilen. In de tas zaten vijf flesjes parfum. Ook in de auto trof de politie vijf luchtjes aan. Beiden werden daarop aangehouden.

Ex volledig door het lint

Den Haag Een onbekende man ging dinsdag 4 augustus volledig door het lint na zijn aanhouding door de politie. Politieagenten werden omstreeks half twee s middags naar in woning in de Schilderswijk gestuurd. Daar zou een boze ex voor de deur staan. Toen de politie bij de woning arriveerde, was de verdachte verdwenen. Hij bleek zijn voormalige partner te hebben mishandeld toen zij hem niet toestond spullen uit de woning te halen. Even later moest de politie weer naar het huis, omdat de ex zich daar opnieuw voor de deur stond. Op het moment dat de politie aankwam, ging de man er in een auto vandoor. Voor haar eigen veiligheid adviseerden de agenten de vrouw en haar zoon het huis te verlaten. De politie bleef in de buurt van het huis surveilleren en zag na enige tijd de man weer opduiken. Toen de man de politieagenten zag, ging hij er te voet vandoor. Na een korte achtervolging werd hij aangehouden. De man liet zich boeien en nam rustig plaats in een politieauto, maar daarna ontstak hij in razernij. Hij probeerde met zijn hoofd een ruit van de auto stuk te koppen. In het politiebureau vernielde hij met zijn hoofd een ruit van een zogenoemd ophoudhok en trapte hij een deur stuk. Onder begeleiding van vier politiemensen moest de man zich daarna in het ziekenhuis laten behandelen aan een fikse hoofdwond. Daarna is hij overgebracht naar het cellencomplex in het hoofdbureau van politie waar hij tot op heden verblijft.

Tramconducteur mishandeld

Den Haag De politie hield dinsdag 4 augustus twee Rotterdammers van 18 en 22 jaar aan die op het Stationsplein een tramcontroleur hadden mishandeld. De mannen waren omstreeks tien voor negen s avonds samen met twee anderen in lijn 1 betrapt op zwartrijden. Een van de zwartrijders wilde de tram verlaten. Toen een controleur hem dat belette, kreeg de man twee stompen in zijn gezicht. Ook een tweede man uit het groepje vloog daarop het HTM-personeel aan. Uiteindelijk lukte het de controleurs de twee mannen te overmeesteren en over te dragen aan de politie. Die hield de Rotterdammers aan.

Boze man vernielt ruiten

Den Haag Een 24-jarige man uit Den Haag richtte woensdag 5 augustus mogelijk de nodige vernielingen aan. Politieagenten werden omstreeks kwart voor vier s nachts naar de Paul Krugerlaan gestuurd. Daar zou een man met een mes rondlopen. In de Schalk Burgerstraat zagen agenten een man die aan het signalement voldeed. Zij volgden hem en zagen hoe hij een woning in ging. Voor de deur van het huis stonden twee autos waarvan alle ruiten waren ingeslagen. Ook twee ruiten van winkels naast de woning bleken vernield. In de woning troffen agenten de man aan. Hij verklaarde boos te zijn op zichzelf, maar zei niets over de vernielingen. De politie hield de man aan en onderzoekt of hij verantwoordelijk is voor de vernielingen. Een mes is niet aangetroffen. De woning die de man binnenging, bleek zijn eigen huis te zijn.

Vriendelijk verzoek

Den Haag Een 41-jarige Zoetermeerse automobiliste had woensdag 5 augustus een opmerkelijk verzoek aan twee surveillerende politieagenten. De vrouw reed omstreeks half vier s nachts in de Prinsenstraat achter de auto van de agenten en trok hun aandacht door te toeteren. Nadat de politiemensen waren gestopt, verklaarde de vrouw te hebben gedronken. Zij verzocht de agenten om haar aan te houden. Toen een blaastest uitwees dat de 41-jarige inderdaad had gedronken, gaven de agenten gehoor aan haar verzoek. Aan het bureau bleek de vrouw ruim vier keer de toegestane hoeveelheid alcohol te hebben gedronken (935 ugl). Daarop werd haar rijbewijs ingenomen.

Geoogste hennepkwekerij opgerold

Den Haag De politie ontmantelde dinsdag 4 augustus om 16.00 uur een reeds geoogste hennepkwekerij in een perceel in de Ananasstraat. Agenten hielden de huurder van het perceel, een 46-jarige Zoetermeerder, aan vanwege betrokkenheid bij de kwekerij. De politie kwam de kwekerij op het spoor na een anonieme tip. De restanten van de kwekerij en de gebruikte apparatuur werden ter vernietiging in beslag genomen.

Politie Haaglanden wijst nadrukkelijk op het gevaar van hennepkwekerijen. In veel gevallen is er sprake van illegaal stroomgebruik wat kan leiden tot brandgevaarlijke situaties. Heeft u vermoedens van een kwekerij bij u in de buurt, dan vragen wij nadrukkelijk contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Anoniem bellen met de meldlijn Meld Misdaad Anoniem kan uiteraard ook. Het nummer is 0800-7000.

Bromfietsongelukken

Den Haag Op het Schrepelpad ging dinsdag 4 augustus om 14.25 uur een 18-jarige bromfietser onderuit omdat hij de macht over het stuur verloor. De jongen liep schaafwonden op als gevolg van de valpartij. Het meisje dat bij hem achterop zat, is nog voor controle naar het ziekenhuis vervoerd. Ook een 57-jarige man had geen geluk met zijn bromfiets toen hij op de Donau dinsdagochtend 4 augustus om 08.25 uur onderuit ging. Vermoedelijk nam de man de bocht met te hoge snelheid en verloor daardoor de controle over de bromfiets. De Hagenaar had een pijnlijke schouder en is voor controle naar het ziekenhuis vervoerd.

Minderjarige fietsendieven opgepakt

Den Haag De politie hield woensdag 5 augustus om 00.55 uur drie jonge Hagenaars aan, als verdachten van fietsendiefstal. Agenten zagen de jongens van 16 en 17 jaar over de Laan van Poot lopen, waarbij zij veel belangstelling hadden voor de fietsen die daar stonden. Toen de jongens daadwerkelijk een fiets probeerden te stelen, grepen de agenten in. De jongens werden doorverwezen naar Halt.

Zonder rijbewijs

Voorburg Een 17-jarige Voorburger werd op dinsdag 4 augustus omstreeks 20.30 uur niet voor niets door politieagenten gecontroleerd. De jongen reed op een hele oude bromfiets over het Oosteinde, terwijl hij helemaal geen geldig rijbewijs had. Opvallend was dat op de achterzijde van de overjarige bromfiets een verzekeringsplaatje uit 1970 zat. De jongen verklaarde dat hij de bromfiets van zijn opa had gekregen. Hij kreeg een bekeuring voor rijden zonder rijbewijs en onverzekerd rijden.

Winkeldievegge aangehouden

Leidschendam De bedrijfsbeveiliging van het winkelcentrum Leidsenhage hield dinsdag 4 augustus omstreeks 16.45 uur een 26-jarige Haagse aan, die bijna een hele outfit bij elkaar had gestolen. In de damesmodezaak waar de vrouw in de kraag werd gevat, had zij een T-shirt buitgemaakt. Ook de broek die zij op dat moment droeg, was vermoedelijk gestolen. Tenslotte bleek zij nog artikelen bij een lingeriezaak en een drogisterij te hebben weggenomen. Met behulp van camerabeelden werd bovendien duidelijk dat de vrouw enkele weken geleden eveneens bij meerdere winkels in Leidsenhage diefstallen had gepleegd. Politeagenten namen de vrouw van de beveiligingsmedewerkers over en sloten haar in op het politiebureau. De Haagse kreeg een proces-verbaal.

Twaalf procent rijdt te hard

Rijswijk Op de Generaal Spoorlaan hielden politieagenten dinsdagmiddag 4 augustus een snelheidscontrole. Van de 906 passanten reden er 117 te hard. Zij krijgen binnenkort een bekeuring thuis gestuurd. De hoogstgemeten snelheid bedroeg 80 km/uur, terwijl 50 km/uur is toegestaan.

Mislukte wisseltruc

Delft - De politie kreeg dinsdag 4 augustus omstreeks 15.45 uur de melding dat er bij een woonwarenhuis aan de Olof Palmestraat problemen waren met drie klanten. Ter plaatse bleek een 40-jarige Rotterdammer één van de beveiligingsmedewerkers te hebben bedreigd. De man was samen met een 42-jarige Rotterdamse en een 44-jarige Delftenaar in de winkel, toen een cassière bij het afrekenen contstateerde dat er met het prijskaartje van een dekbedovertrek was gerommeld. Op het moment dat een gewaarschuwde beveiliger het drietal hierop aansprak, werd hij door de Rotterdammer bedreigd. Agenten wilden het drietal controleren, maar kregen eveneens geen medewerking. De Rotterdammer werd aangehouden voor bedreiging. De andere twee hielden zij aan, omdat zij zich niet wilden identificeren. Op camerabeelden was te zien hoe het drietal het originele prijskaartje van62,95 verruilde voor een prijskaartje van8,95.
Op het politiebureau werd tegen de drie proces-verbaal opgemaakt. De beveiliger deed aangifte van bedreiding en het drietal kreeg een winkelverbod.

Niet naar ziekenhuis, wel naar politiebureau

Delft - Agenten kregen dinsdag 4 augustus omstreeks 17.25 uur de melding dat er op de Rotterdamseweg iemand ten val was gekomen met zijn snorfiets. Ter plaatse troffen zij een 63-jarige Delftenaar aan, die inderdaad gevallen was. Na controle door ambulancepersoneel bleek dat de man niet naar het ziekenhuis hoefde. Hij moest echter wèl mee naar het politiebureau omdat hij teveel gedronken had. Op het politiebureau blies hij 1025 ugl. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van 13 uur. Als hij weer nuchter is, kan hij zijn brommer op het politiebureau op komen halen.