Gemeente Barendrecht

Persbericht Gemeente Barendrecht

Wethouder Nootenboom opent 17e G-voetbaltoernooi

BARENDRECHT (maandag 27 juli 2009) ­ Wethouder Bas Nootenboom (Sport) opent woensdag 5 augustus om 10.00 uur het 17e nationale G-voetbaltoernooi op sportpark De Bongerd. Gehandicapte voetballers uit heel Nederland komen op het terrein van BVV Barendrecht samen voor een sportief toernooi. Het jaarlijks terugkerende evenement is een initiatief van de Coaches Betaald Voetbal (CBV). Onder begeleiding van trainers van Nederlandse profclubs strijden deze dag maar liefst 39 teams in verschillende categorieën om de beker. Het toernooi eindigt rond 17.00 uur met de prijsuit- reiking.

De teams spelen tijdens het toernooi in de kleuren van een Nederlandse profclub. Zij representeren alle betaald voetbalclubs in Nederland. Traditiegetrouw worden de wedstrijden gefloten door Nederlandse top- scheidsrechters. Voor de deelnemers en de toeschouwers is het elk jaar een geweldige ervaring om naast beroemde trainers en bekende scheidsrechters op het veld te staan.

Ontspannen sfeer
BVV Barendrecht is al sinds de start van het toernooi gastheer en zorgt voor tientallen vrijwilligers, die met veel plezier voor een goed verloop van het toernooi zorgen. In het eerste jaar deden twintig teams mee met in totaal 240 spelers, voor de zeventiende editie is het aantal teams en spelers bijna verdubbeld. Voor de deelnemers is deze dag een ideale gelegenheid de bekende namen uit de vaderlandse betaald voetbal van dichtbij te zien, met hen op de foto te gaan en handtekeningen te verzamelen. Het evenement staat inmid- dels bekend om de ontspannen wijze waarop deelnemers en coaches met elkaar omgaan. Kijk voor het programmaboekje op www.bvvbarendrecht.nl

Barendrecht Sportgemeente
Sportiviteit, plezier, respect en gelijkwaardigheid staan centraal bij het G-voetbaltoernooi. Wethouder Bas Nootenboom onderschrijft het belang van sport: "Sport is voor iedereen van belang, niet alleen voor de fy- sieke conditie, maar ook voor de sociale samenhang. Barendrecht streeft ernaar een sterke sportgemeente te zijn met krachtige sportverenigingen en veel sporters van alle leeftijden: Barendrecht Sportgemeente. Als gemeente zijn we er dan ook trots op dat een dergelijk evenement al bijna twintig jaar bij ons plaatsvindt."


Noot voor redacties