Politie Hollands Midden Politie Hollands Midden

Postbus 4240 Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459305


Datum: 4 augustus 2009

---

Noordwijkerhout Politie onderzoekt mishandeling
De politie doet onderzoek naar de mishandeling van een 71-jarige man uit Lisse. De man werd maandag 3 augustus rond 20.55 uur op de Leidsevaart belaagd en geslagen door een ongeveer 16-jarige jongen. De man liep letstel aan het gezicht en een kapotte bril op. De dader is daarna weggelopen in de richting van Lisse en liet zijn fiets achter. De politie heeft deze voor het onderzoek in beslag genomen en vraagt mensen die de dader hebben gezien om contact op te nemen met de politie in Noordwijkerhout. Dit kan via 0900-8844.

De man fietste vanaf Piet Gijs over de Leidsevaart in de richting van Lisse toen zes jongens op een fiets vanuit de Schippersvaartweg hem afsneden. De man besteedde er verder niet te veel aandacht aan en fietste door in de richting van zijn woonplaats. De jongens fietsten al scheldend achter hem aan en korte tijd later kwam één van hen naast hem fietsen. Deze zocht het conflict met de man, zorgde er voor dat hij ten val kwam en sloeg hem in het gezicht. Daarna ging hij er lopend vandoor over de Leidsevaart richting Lisse. Ook de anderen met wie hij was waren verdwenen. De man werd door een woonbootbewoner opgevangen, waar de politie werd gebeld.

In verband met het onderzoek is de politie op zoek naar mensen die de jongens hebben zien fietsen of hen hebben zien lopen over de Leidsevaart in de richting van Lisse.

Leiden Aanrijding tussen fietser en bromfietser
Dinsdag 4 augustus om 08.55 uur gebeurde er een aanrijding tussen een fietser en bromfietser op het Stationsplein ter hoogte van het fietspad van de Wahlenkamptunnnel. Een 22-jarige vrouw uit Leiden sloeg daar rechtsaf op het moment dat haar aandacht was afgeleid door een telefoongesprek dat ze op dat moment voerde. Een 59-jarige bromfietser uit Leiden die achter haar reed kon niet meer reageren op haar manoeuvre waarna ze elkaar raakten. De vrouw liep letsel aan het gezicht op. De verwondingen werden in het LUMC gehecht. De man liep letsel op aan been en arm en werd voor behandeling eveneens overgebracht naar het LUMC.

Leiden Politie zoekt straatrover
De politie doet onderzoek naar twee gevallen van straatroof die dinsdag 4 augustus rond 11.40 uur gebeurden nabij de Matilotunnel. In één geval lukte het de dader geld te stelen. Tijdens de andere beroving werd niets van waarde gevonden. De dader, een man van rond de 20 jaar verplaatste zich op een fiets.

In verband met het onderzoek is de politie op zoek naar eventuele getuigen of mogelijk andere mensen die iets denken te weten van de dader. Zij worden gevraagd contact op te nemen met de politie in Leiden. Dit kan aan het bureau maar ook via 0900-8844.

Het eerste geval deed zich voor rond 11.30 uur. Een 73-jarige man uit Leiderdorp werd daar met zijn fiets ten val gebracht doordat de dader tegen hem aanreed. De dader viel boven op hem en doorzocht de zakken van Leiderdorper. Toen hij niets vond, stond hij op en fietste weg.
Rond 11.50 uur liep een 84-jarige vrouw uit Leiden door de tunnel.. Bij het uitkomen daarvan werd ze aangesproken door de dader die haar naar de weg vroeg. Na haar uitleg, liep ze weg. Direct daarop trok de dader aan haar handtas. De vrouw liet deze niet los en verzette zich. Doordat de tas openschoot lukte het de dader om toch nog geld uit een portemonnee te stelen. Daarna fietste hij weg.

Waddinxveen Politie houdt verdachten fietsdiefstal aan
De politie heeft maandag 3 augustus rond 12.40 uur aan de Pater Jornaweg twee mannen aangehouden. Zij waren bezig met een fiets waarvan het vermoeden bestond dat die gestolen was. Een getuige had de twee met de op slot staande fiets zien lopen en belde 1-1-2. Een belletje wat belangrijk bleek te zijn, zo bleek later aan het politiebureau. Via de in de fiets gegraveerde postcode kwam de politie achter de Goudse eigenaresse. De vrouw was verbaasd en gelukkig dat de politie deze vondst had gedaan en deed aangifte van diefstal van haar fiets die ze die dag had neergezet bij het station in Waddinxveen. De 23-jarige verdachte uit Tilburg werd na zijn verhoor weer in vrijheid gesteld. De 45-jarige verdachte uit Waddinxveen mocht blijven omdat bleek dat hij nog zeven dagen hechtenis had te ondergaan die hem bij eerdere veroordelingen waren opgelegd. De politie maakt tegen de verdachten proces-verbaal op.


1-1-2, daar pak je ook daders mee
Als u getuige bent van vernieling, vandalisme of diefstal dan kunt u 1-1-2 bellen. Want bij dit soort situaties telt iedere seconde. Veel mensen denken dat het nummer alleen bedoeld is als er mensenlevens op het spel staan, terwijl het nummer gebeld kan worden in alle gevallen wanneer elke seconden telt. Door te bellen bij heterdaadsituaties wordt de kans groter dat de daders gepakt worden. '1-1-2 daar pak je dus ook daders mee.' Kijk voor meer info op: www.1-1-2heterdaad.nl.

--- einde berichten ---
---

---- --


Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326