Gemeente Elburg

Kamperweg Elburg

Voorgenomen verkeersbesluit parkeerverbod Kamperweg Elburg

Mede naar aanleiding van de invoering van plan Ter Steeg wordt de parkeerstrook aan de Kamperweg structureel gebruikt door langparkerende auto's van winkelpersoneel en binnenstadsbewoners. Dit langdurige gebruik tast niet alleen het uitzicht van de bewoners van de Kamperweg aan, maar tast ook het uiterlijk aanzien aan van dit deel van het beschermde stadsgezicht.

De gemeente vindt dit ongewenst. De gemeente wil weer terug naar het voormalige incidentele gebruik van deze strook en denkt dit te bereiken door:

* het parkeren op deze strook te verbieden;
* van dit parkeerverbod ontheffing te verlenen aan de bewoners van de Kamperweg, en aan binnenstadsbezoekers die langer dan 1 uur in de binnenstad moeten zijn -en dus geen gebruik kunnen maken van de parkeerschijfzone met een maximale parkeerduur van 1 uur-, maar zodanig slecht ter been zijn dat de loopafstand vanaf Het Schootsveld en/of de haven redelijkerwijs te groot is.

Zienswijzen over dit voorgenomen besluit kunnen van 5 augustus t/m 15 september 2009 worden ingediend bij de gemeente (zie colofon). In dezelfde periode kunt u het voorgenomen besluit tijdens openingstijden van het gemeentekantoor inzien bij de afdeling Beheer en is het te raadplegen via www.elburg.nl.

Inlichtingen over dit voorgenomen besluit zijn te verkrijgen bij de heer J.J. Ruster van genoemde afdeling, tel. 688674.

laatst gewijzigd: 04-08-2009