Politie Utrecht

Persberichten Utrecht Stad, 10.25 uur

Utrecht, 04-08-2009

Oplichting

UTRECHT- Op 3 augustus is een man aangehouden voor vervalsing.

Rond 19.25 uur kreeg de politie een melding dat een man in een restaurant op de Amsterdamsestraatweg wilde betalen met vermoedelijk vals geld. De verdachte was daarna weggerend. De politie kon de 23-jarige man uit Utrecht staande houden in de Daalsetunnel. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt.

Schennis

UTRECHT- Op 4 augustus is een schennispleger aangehouden.

In de nacht van maandag op dinsdag rond 00.10 uur kreeg de politie een melding dat een man aan het masturberen was in de 2e Achterstraat. Toen agenten ter plaatse kwamen troffen zij de man aan met zijn broek half omlaag. De 42-jarige man uit Utrecht is aangehouden. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Mishandeling

UTRECHT- Op 3 augustus heeft een vechtpartij plaatsgevonden, waarna twee mannen zijn aangehouden.

Op maandagvond rond 21.30 uur kreeg de politie een melding van een vechtpartij in het park Lepelenburg. Toen de agenten ter plaatse kwamen vertelde een getuige dat twee mannen gevochten zouden hebben. Omstanders zijn er tussen gesprongen en sommigen hebben hierbij rake klappen gekregen. De 34-jarige en 26-jarige mannen zijn aangehouden voor mishandeling. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Bedreiging en belediging agent

DE MEERN- Op 3 augustus zijn twee mannen aangehouden voor het bedreigen en beledigen van een agent.

Rond 21.40 uur kreeg de politie een melding van huiselijk geweld op het Trajanushof. Ter plaatse vertelde de gezinsleden dat er niets aan de hand was. Wel kregen de agenten te horen dat de zoon van de familie, een 18-jarige man uit De Meern, boos was op zijn vader en onderweg was. Toen hij arriveerde ontstond er een worsteling tussen hem, zijn 46-jarige vader uit De Meern en de agenten. Daarna beledigde en bedreigde de twee mannen de agenten. Hiervoor zijn ze aangehouden.

Onder invloed

UTRECHT / WOERDEN Op de Rijksweg A12 heeft de politie een dronken man van de weg gehaald. Dinsdag 4 augustus omstreeks 01.30 uur kregen agenten de melding dat bij het knooppunt Oudenrijn een automobilist de hele weg nodig had om vooruit te komen. Bij de afslag Woerden werd de 61-jarige Woerdenaar aan de kant gezet. De man was helemaal nat en verklaarde dat hij ergens in een sloot was gevallen. Hij was onder invloed van alcohol en werd aangehouden. Op het bureau blies hij 790 ug/l en dus werd het rijbewijs van de man ingevorderd. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Verwarde vrouw

UTRECHT Op de Maliestraat is in de nacht van maandag op dinsdag 4 augustus een verwarde vrouw aangehouden. De politie kreeg om 00.45 uur de melding dat een 33-jarige vrouw uit Zeist vanaf een steiger die tegen een woning aanstond, dakpannen naar beneden aan het gooien was. De vrouw bleek niets kwaad in de zin te hebben, maar was verward. Ze werd door de politie veilig naar beneden gehaald en aan de crisisdienst overgedragen. Een ter plaatse gekomen brandweerwagen en twee autos in de straat raakten beschadigd.