Politie Utrecht

Persberichten Eemland zuid, 10.30 uur

Utrecht, 04-08-2009

Oplichting

WOUDENBERG Een vrouw werd op maandag 3 augustus door een oplettende politieman bij een poging tot oplichting betrapt en aangehouden.

Rond 18.00 uur bevond een agent zich in zijn vrije tijd in een winkel aan t Schilt. Daar zag hij een hem bekende vrouw, 37 jaar oud en afkomstig uit Amersfoort. Hij wist dat zij in het verleden was aangehouden omdat zij met valse kassabonnen winkels had opgelicht. Hij zag nu dat zij met goederen die zij uit de winkel had gepakt naar de kassa liep, daar een kassabon toonde en de spullen wilde retourneren. Daarop hield de agent de Amersfoortse aan voor oplichting c.q. poging daartoe. Zij werd naar het politiebureau overgebracht en voor nader onderzoek ingesloten.

Bij fouillering van de vrouw troffen agenten nog meer mogelijk valse bonnen aan voor vier andere winkels. De politie onderzoekt of de vrouw deze winkels mogelijk ook heeft opgelicht. Tevens bleek zij nog gesignaleerd te staan voor betaling van een bepaald bedrag of 98 dagen hechtenis, waarbij de betalingsverplichting niet komt te vervallen.

Fietsster gewond

AMERSFOORT Een fietsster raakte op maandag 3 augustus gewond bij een aanrijding met een auto.

Rond 16.40 uur reed een 62-jarige vrouw uit Hoevelaken met haar fiets over de Oude Lageweg. Op de kruising met de Amersfoortsestraat verleende zij geen voorrang aan een voor haar van links komende 27-jarige automobiliste uit Amersfoort, met een aanrijding tot gevolg. De fietsster verklaarde dat de automobiliste richting naar rechts had aangegeven en dat zij dus dacht de weg op te kunnen rijden, de automobiliste ontkende dat. De fietsster is met een hoofdwond en een gebroken enkel per ambulance naar het ziekenhuis De Lichtenberg in Amersfoort gebracht.