Boek: Moeder Teresa, Haar innerlijke strijd


UDEN, 20090804 -- De woorden van Moeder Teresa over de strijd die zij met zichzelf en het leven voerde, zijn de basis van het boek Moeder Teresa, Haar innerlijke strijd (ISBN 9879085704393). Teresa sprak na haar dood verschillende keren met schrijfster Joke van der Heijden en vroeg haar om de woorden te noteren en in boekvorm kenbaar te maken aan de wereld.

Moeder Teresa sprak van der Heijden op een dag in juni van het jaar 2008 opnieuw aan, terwijl zij in haar huiskamer aan tafel zit en het boek "kom wees mijn licht", geschreven door Father Brian (Missionaries of Charity Fathers), wil gaan lezen. Zij (Moeder Teresa) vertelt van der Heijden dit keer alles op te schrijven en verzoekt haar dit in boekvorm uit te gaan geven. Teresa spreekt over haar strijd, haar duisternis en leegte, die te maken hebben met haar extase-ervaring en dat wat zij in de wereld waargenomen en ervaren heeft. Zij vertelt van der Heijden waar het in het leven werkelijk om gaat.

Van der Heijden (heeft de woorden die Teresa sprak zorgvuldig opgeschreven, om deze later in de vorm van het boek: `Moeder Teresa, Haar innerlijke strijd', zoals haar dat was verzocht door Moeder Teresa zelf, zo goed mogelijk weer te geven. Ook al zal van der Heijden ze nooit kunnen bewijzen, "de boodschap van Moeder Teresa zoals in het boek weergegeven is helder en duidelijk", zo zegt van der Heijden. Zij hoopt dan ook dat velen deze boodschap ter harte zullen nemen.

Het was van der Heijden een grote eer om dit voor Moeder Teresa te mogen doen. Een deel van de opbrengst van dit boek zal dan ook naar `The Missionaries of Charity' gaan, de organisatie die door Moeder Teresa zelf is opgericht en waar zij zichzelf ten dienste stelde van "de Liefde."

Het boek `Moeder Teresa, Haar innerlijke strijd' is verkrijgbaar in iedere boekwinkel onder ISBN nummer 9879085704393.

Moeder Teresa, haar innerlijke strijd
Moeder Teresa, haar innerlijke strijd
Joke van der Heijden


Joke van der Heijden