Gemeente Binnenmaas

Lancering website beweegmaatje

Op dinsdag 30 juni jl. hebben de wethouders Fatih Özdere (gemeente Nieuw-Lekkerland) en Michiel van der Vlies (gemeente Hendrik-Ido-Ambacht) een nieuwe website gelanceerd: beweegmaatjezhz.nl. Deze site is een virtuele ontmoetingsplek waar, door middel van het aanmaken van een profiel, een maatje gevonden kan worden om samen mee te gaan sporten en te bewegen.

Beweegmaatje Zuid-Holland Zuid

Beweegmaatjezhz.nl is een initiatief van alle gemeenten in de regio Zuid-Holland Zuid en de GGD Zuid-Holland Zuid. Beweegmaatjezhz.nl richt zich zoals de naam al zegt op beweeg- en sportactiviteiten voor mensen vanaf 16 jaar. Op basis van het conditieniveau, de woonplaats, frequentie en het tijdstip dat men wil gaan bewegen zoekt het systeem een match. Via e-mail of chat kan er contact gelegd worden. Mensen die liever in groepsverband willen sporten kunnen een beweeg- of sportgroep opzetten waarvoor men zich kan aanmelden.

Een maatje om het sporten langer vol te houden

Veel mensen willen best meer bewegen, maar vinden het moeilijk in hun eentje te starten en vooral om het vol te houden. Uit onderzoek van Motivaction blijkt dat 46% van de Nederlandse bevolking een sportmaatje zoekt en verwacht met een maatje het sporten langer vol te houden. Voor deze groep hebben het Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen en het Nationaal Gezondheidsinstituut (NIGZ) Beweegmaatje ontwikkeld.

Beweegmaatjezhz.nl is onderdeel van het uitvoeringsprogramma Overgewicht. De site is een laagdrempelige manier en gratis instrument om met mensen in contact te komen die dezelfde behoefte hebben op gebied van bewegen.