De Jong verlaat Novay 04/08/2009 16:00

Novay De Raad van Commissarissen van Novay en Algemeen Directeur Mark de Jong hebben in goed overleg besloten per 3 augustus 2009 uit elkaar te gaan.

Novay, voorheen Telematica Instituut en gevestigd in Enschede en Amsterdam, is een van de eerste technologische topinstituten die sinds midden jaren negentig in het leven zijn geroepen om de innovatieve kracht van de Nederlandse economie te bevorderen door middel van publiek-private allianties en projecten.

Novay houdt zich bezig met toegepast onderzoek inzake ICT. Oorspronkelijk in de sfeer van de infrastructuur (breedband onder andere) maar thans gericht op ICT-gedreven open innovatie die de kracht van de dienstverlenende sectoren bevordert. Onlangs kreeg Novay van de officiële instanties groen licht voor de nieuwe strategie, maar daaruit zijn op korte termijn onvoldoende financiële middelen te verwachten. Reorganisatie is daarom niet uit te sluiten.

De Raad van Commissarissen heeft het voornemen op korte termijn een nieuwe directeur aan te stellen. Directeur Hermen van der Lugt blijft aan.





http://www.novay.nl