Universiteit Nyenrode

Kansen benutten met inkoop

Inkopers kunnen een belangrijke meerwaarde leveren aan de markt- en concurrentiepositie van een onderneming. In de dagelijkse bedrijfspraktijk komt het echter te vaak voor dat er maar weinig oog is voor de positie van inkoop, laat staan dat er wordt gestreefd naar een optimale benutting hiervan. De stem van de inkoopafdeling wordt onvoldoende gehoord en inkopers krijgen vanuit de organisatie niet de medewerking die het vak verdient.

Inkoper innoveer! levert een praktische bijdrage aan de beroepsgroep. Jacques Reijniers & Co. bieden inkopers nuttige adviezen, kansrijke ideeën en nieuwe perspectieven om succesvoller te zijn en bij te dragen aan de vernieuwingskracht van hun organisatie. De auteurs hebben een innovatieve visie ontwikkeld op het inkoopvak; zij willen u helpen de kansen van inkopen te benutten: leer gebruik te maken van innovatietalent van leveranciers, slimmer in te kopen en uw interne organisatie te verbeteren. Zo kan het vakgebied zich verder professionaliseren en wordt de positie van de organisatie versterkt.

Over de auteurs
Jacques Reijniers is hoogleraar inkoopmanagement NEVI-leerstoel aan de Nyenrode Business Universiteit en directievoorzitter van Het NIC. Jeff Gaspersz is hoogleraar innovatie-management aan de Nyenrode Business Universiteit en adviseur innovatie. Yolanda Marijnen is managing consultant inkoopposities bij Van der Velde Groep. Jan Roddeman is kennismanager en trainer bij NEVI Inkoopacademie.

Inkoper innoveer! | juni 2009 | ISBN 978-90-430-1731-2 |176 pagina's |