Ingezonden persbericht


Amsterdam, 10 juli 2009

Celluloid Remix Summer School

Online remix-wedstrijd Celluloid Remix organiseert deze zomer twee workshops. Deelnemers gaan hierin onder leiding van experts aan de slag met het remixen van de Nederlandse filmgeschiedenis. Ze maken kans op ¤1000 aan software of hardware en vertoning van hun mix op het Nederlands Film Festival. Deelname aan de workshops is gratis maar het aantal plaatsen is beperkt.

Het Filmmuseum en Beelden voor de Toekomst organiseren Celluloid Remix, een online remix-wedstrijd met films uit het begin van de Nederlandse filmgeschiedenis (1917-1932). Het Filmmuseum heeft 21 fragmenten uit haar collectie vroege Nederlandse film geselecteerd en online beschikbaar gesteld. Gebruikers worden uitgenodigd dit bijzondere materiaal te remixen tot nieuwe korte films met een eigen soundtrack. De winnende remixen maken kans op mooie prijzen en worden eind september vertoond op het Nederlands Film Festival in Utrecht.

Summer School
Om deelnemers te voorzien van tips, aanwijzingen en inspiratie staan deze zomer twee workshops gepland, onder de noemer Celluloid Remix Summer School. Eén wordt georganiseerd in samenwerking met VJ-platform BeamLab, de ander met het Nederlands Instituut voor Mediakunst (NIMk). Tijdens de workshops gaan deelnemers onder leiding van professionals aan de slag met de filmfragmenten. Zo creëert iedere deelnemer een bijzondere remix om in te zenden voor de wedstrijd.

Workshop 1: Celluloid Remix @ Beamlab
dinsdag 4 augustus, 14.00 - 17.00 en borrel na.
Onder leiding van Nederlands bekendste sample artiest en Celluloid Remix-ambassadeur Eboman en multimedia-kunstenaar Ruud Lanfermeijer van The Blue Noise Department.

Locatie: Pakhuis de Zwijger. Piet Heinkade 179, Amsterdam.
Deelname is gratis, inschrijven: info@celluloidremix.nl

Workshop 2: Celluloid Remix @ NIMk
zaterdag 22 augustus, 14.00-17.00 en borrel na
In deze workshop staat de nieuwe open source remix tool FreeJ centraal. Onder begeleiding van ontwikkelaar Jaromil mixen deelnemers de Celluloid Remix-fragmenten met FreeJ tot een korte film. Voertaal van deze workshop is Engels.

Locatie NIMk, Keizersgracht 264, Amsterdam.

Deelname is gratis, inschrijven: anouk@nimk.nl

Er is per workshop slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Schrijf je snel in!

Kijk voor meer informatie en wedstrijdvoorwaarden op www.celluloidremix.nl

Celluloid Remix wordt gerealiseerd door het Filmmuseum en Beelden voor de Toekomst. Kijk voor meer informatie op www.beeldenvoordetoekomst.nl

Zie ook:
BeamLab: www.beamlab.nl
NIMk: www.nimk.nl
Eboman: www.eboman.info
Blue Noise Department: http://thebluenoisedepartment.googlepages.com/home FreeJ: http://freej.dyne.org/

www.filmmuseum.nl/celluloidremix
www.beeldenvoordetoekomst.nl/celluloidremix

Beelden voor de Toekomst
Beelden voor de Toekomst digitaliseert de audiovisuele geschiedenis van Nederland om deze te redden, te bewaren en toegankelijk te maken voor publiek, onderwijs en creatieve industrie. Celluloid Remix wordt binnen Beelden voor de Toekomst gerealiseerd door het Filmmuseum en Kennisland in samenwerking met het Nederlands Film Festival.

Noot voor redacties

Meer informatie (