KNHS


EK Pony's: Eventingteam zevende
3 augustus 2009

MOORSELE (KNHS) - Het eventingteam van Jan Huizinga kon op het EK Pony's de sterke start in dressuur vierde niet voorzetten.

In de cross kwam startruiter Jordy Wilken al in het begin van de cross in de problemen. Zijn pony Boyco Spirit pakte niet aan. Femke van Roekel reed Batman vervolgens frank en vrij foutloos, iets buiten de tijd naar de finish. Satie de lEguille van Pascalle van Boxtel schoot langs een smalletje na de afsprong (6abc). Ze heeft nog nooit een weigering gehad, dan kan juist op een EK de moed je in de schoenen zakken. Maar Pascalle heeft echt karakter getoond! Bij hindernis acht maakte haar pony een noodsprong, waardoor ze er helemaal naast hing. Hoe ze het voor elkaar kreeg weet ik niet, maar ze hield vast en krabbelde weer op de pony. En daarmee brengt ze wel het team naar de finish.

Want de ervaren combinatie Robin Breunis en Knock Out presteerde volgens verwachting. Ze bleven ook tijdens hun derde EK foutloos en binnen de tijd. De zestienjarige amazone klom op de laatste dag zelfs naar de tiende plaats. Het pittige springparcours leverde geen probleem op voor de sterke, immer meewerkende Knock Out. Jammer dat dit het laatste jaar is, aldus de zestienjarige Breunis. Het gaat elk jaar beter. We gaan proberen een ruitertje te vinden voor Knock Out. Het zou niet eerlijk zijn hem nu alleen voor de dekkerij in te zetten, zegt ze over de pas achtjarige NRPS goedgekeurde hengst. Ik zou het leuk vinden als hij in de sport blijft, in Nederland. Van Roekel werd twintigste, een super prestatie voor een pas twaalfjarige amazone. Nederland finishte op de zevende plaats in het eindklassement.

Eventing, individueel klassement:


1. Jule Wewer (Dui) Dorina 41,70

2. Pieter Kenis (Bel) Rocky 45,70

3. Joseph OBrien (Ier) Ice Cool Bailey 47,30 10. Robin Breunis (Hattem) Knock Out 52,90
20. Femke van Roekel (Ede) Batman 63,20
33. Pascalle van Boxtel (Vlijmen) Satie de lEguille 97,20

Jordy Wilken (Wilp) Boyco Spirit eli. in cross

landenklassement:


1. Duitsland 145,00

2. Groot Brittannië 155,40

3. België 171,00
7. Nederland (Breunis, Van Roekel, Van Boxtel, Wilken) 213,40

Auteur: Petra Baas